avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract cu clauza de intretinere

am mers cu bunica mea la un notar unde am facut un contract de intretinere. acest act este valabil in situatia in care bunicul este mort, iar bunica nu a realizat succesiunea? poate fi atacat acest contract de catre matusa mea?(aceasta fiind mostenitoarea legala, mentionez ca mama mea a fost infiata de catre altcineva)
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:20, 27 Martie 2013
Imobilul este bun propriu al bunicii?! Daca da nu este nicio problema. Daca imobilul era bun comun cu bunicul trebuia facuta succesiunea dupa el. Contractul nu se poate desfiinta Decat daca nu se presteaza intretinerea.
imobilul este bun comun al bunicilor, deci daca nu este facuta succesiunea dupa bunicul meu care este decedat, acest act poate fi atacat de catre matusa mea?
Bunica dvs nu putea sa va transmita dreptul de proprietatea asupra intregului apartament pentru ca nu era singurul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere?? tentea tentea este valabil contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere daca nu este facuta succesiunea? poate fi atacat acest contract? (vezi toată discuția)
Mostenire - succesiune simao simao Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie pentu speta de mai jos. Ma intereseaza cum se va impartii masa succesorala a bunicii mele in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Este posibil să intru în posesia unei jumătăți de teren aparținând bunicilor mei decedați, având în vedere că pentru această jumătate nu s-a făcut succesiunea și este nerevendicată de 20 de ani? ASKB ASKB Este posibil a intra in posesia unei jumatati de teren apartinand bunicilor mei decedati, avand in vedere ca pentru aceasta jumatate nu s-a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)