avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Salariul minim brut pe economie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Salariul minim brut pe economie

Buna ziua,

Am si eu o intrebare: am un angajat caruia vreau sa ii dau salariul minim brut pe economie. Daca are studii superioare, indiferent ca acestea sunt sau nu in directa legatura cu activitatea care o desfasoara, trebuie sa ii dau 1200 RON brut, in loc de 600 RON?

Multumesc
Monici
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:39, 23 Februarie 2009
Nu, depinde de postul pe care este angajat.Daca cerintele postului sunt studiile superioare, sunteti obligata la plata corespunzatoare.
Nu, salariul minim brut pentru studii superioare se acorda pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare. Prin urmare, daca postul pe care il ocupa nu este prevazut pentru studii sperioare atunci nu sunteti obligat sa-i acordati acest salariu.
Totusi, in cazul in care functia ocupata nu necesita studii superioare si in consecinta nu sunteti obligati sa-i dati un salariu brut de minim 1200 lei, trebuie sa ii oferiti minim 720 lei si nu 600 lei (presupun ca nu il angajati ca muncitor necalificat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim brut anachriss anachriss care este salariul minim brut care trebuie acordat unui absolvent de studii superioare?precizez ca angajatul va lucra in alt domeniu decat in cel pe care l-a ... (vezi toată discuția)
Salariul minim cristi0102 cristi0102 Buna seara, In ce masura se poate calcula salariul minim in domeniul privat, pentru absolvent liceu si facultate (licienta inca nu este sustinuta). Pentru ... (vezi toată discuția)
Absolvent facultate - angajat muncitor necalificat simona.elisa simona.elisa buna ziua, daca angajam o persoana cu studii superioare , dar pe post de muncitor necalificat, il putem incadra sub 1200 brut? va multumesc (vezi toată discuția)