buna seara,as dori sa stiu cum se face o succesiune,in urme cu 9 luni mi-a decedat mama si singuri mostenitori suntem eu si fratele meu<mentionez faptul ca mama nu a fost casatorita iar noi suntem din 2 relatii ale mamei deci fiecare cu tatal lui.In acest moment eu sunt casatorita si am 1 copil si fratele meu la fel,am dori ca pana la parastasul mamei sa facem succesiunea unui singur lucru UN apartament de 55 m patrati,eu as dori sa pastrez apartamentul si sa ii dau fratelui meu ceva bani,as dori sa ma sfatuiti ce act este inatacabil pt ca eu cu sotia lui nu suntem in relatii amiabile de 10 ani.si daca doamne fereste se intampla ceva cu fratele meu ea sa nu poata sa imi atace actul
Intai dezbateti succesiunea. Odata succesiunea dezbatuta ve-ti deveni coprorietar cu fratele dvs. in ceea ce priveste apartamentul. Fratele dvs. va poate vinde cota sa din dreptul de proprietate pe care il va dobandi asupra apartamentului in calitate de mostenitor.
Dezbateti succesiunea la notar va va reveni imobilul in cote parti egale de 1/2. Apoi daca nu aveti cadastru si intabulare faceti acest lucru si apoi faceti partajul. Dvs contra unei sulte stabilite de comun acord de parti veti ramane singura proprietara a imobilului. Sau fratele dvs da declaratie de renuntare la succesiune si atunci va revine dvs intraga masa succesorala dupa defuncta dvs mama. Este operatiunea cea mai simpla. In 30 de zile de la eliberarea certificatului de mostenitor intr una din variantele mentionate mai sus, fie cu 2 mostenitori, fie doar dvs fratele renuntand la succesiune, trebuie schimbat rolul fiscal.
Nu faceti vanzare daca fratele dvs accepta succesiunea si nu renunta la ea caci veti p,ati si impozit la stat, partajul este scutit de impozit. Insa repet fii d in termenul de optiune succesorala fratele dvs poate renunta la succesiune.
Succesiune
micon
Buna seara,
In anul 2007 mi-a decedat o sora, in 2008 a decedat si sotul ei, iar anul acesta a decedat si unicul lor fiu, acesta din urma nefiind casatorit si ... (vezi toată discuția)