avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare partiala la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare partiala la mostenire

Bunica materna a decedat in urma cu 9 ani. Singurii mostenitori, mama si fratele ei (unchiul meu) nu au facut succesiunea. Mostenirea ramasa dupa bunica este formata din casa batraneasca cu curtea aferenta si teren arabil extravilan.
Cei doi au convenit verbal sa ii ramana casa si curtea fratelui, iar terenul sa il imparta in mod egal.
In conditiile in care, din motive financiare, nu fac succesiunea, care este modalitatea prin care mama poate renunta partial la mostenire?
Am vrea sa fie legalizata intr-un fel intelegerea lor verbala.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:50, 3 Aprilie 2017
Buna seara!

Din cate stiu eu, doar prin succesiune se poate face asa ceva...

Numai de bine!
N.M.

nu exista notiunea/posibilitatea de a renunta partial la mostenire.
Sa dezbata mostenirea si sa faca partaj, sa imparta cum doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, acte necesare MariaCalota MariaCalota Buna seara, am nevoie de un sfat dacă se poate cât mai urgent! As vrea sa bag o taxa de succesiune la casa bunicilor(din partea tatălui). Taxa de succesiune ... (vezi toată discuția)
Bună seara. mama mea a renunțat la partea ei de gradina ramasa ... Eumb Eumb Bună seara. Mama mea a renunțat la partea ei de gradina ramasa moștenire de la parinti in favoarea fratelui. Mentionez că in curte se afla o casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune danielapreda danielapreda Buna ziua, Tatal meu a decedat in august 2015 iar mama in decembrie 2015. Noi suntem doi frati si am dori sa facem succesiunea. Cand a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)