avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Suspendare procedura insolventa !!!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Suspendare procedura insolventa !!!

Buna ziua
Va solicit atentia cu o problema.O firma A are un contract cu o alta firma B.Pentru nerespectarea obligatiilor contractuale firma B a cerut in instanta (comercial) falimentul firmei, dar a deschis si pe drept comun (contencios adm.) proces pentru rezilierea contractului si obligarea firmei A la achitarea restantelor, fiind vorba de niste rate la niste autovehicule. Intrebarea mea este: se poate cere instantei comerciale suspendare procesului privind insolventa pana la pronuntarea instantei in contencios adm. tinand cont ca firma A doreste o esalonare de plata a restantelor ???
in momentul in care se deschide procedura insolventei celelalte litigii pe rol in care e implicata societatea debitoare se suspenda de drept, conform legii 85/2006.
daca inca nu s-a deschis procedura insolventei puteti sa cereti un termen pentru ca debitoarea sa efectueze plata sau puteti sa suspendati judecata prin acordul partilor. desigur aveti la indemana si calea renuntarii la judecata in aceasta faza.
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate procesul pentru inceperea procedurii insolventei este pe rol , asta nu stiu daca inseamna ca procedura insolventei a inceput. Bunurile firmei nu au fost deocamdata sechestrate, abia a cerut avocatul termen pentru studierea dosarului. Procedura incepe dupa ce se pronunta instanta??? Se face recurs la hotarare la fel ca la celelalte instante, drept comun ???
impotriva hotararii de deschidere a procedurii insolventei se poate face recurs . dar pana la pronuntarea hotararii de deschidere a procedurii, daca dvs doriti sa ii mai dati o sansa debitorului aveti optiunile pe care vi le-am prezentat deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile administratorului judiciar clara112 clara112 Buna ziua! Unei societati comerciale i s-a deschis procedura insolventei si a fost numit un administrator judiciar. Ulterior, societatea comerciala ... (vezi toată discuția)
Compensare datorii intre doua societati dintre care una in faliment clauaime22 clauaime22 Intrebarea mea este care sunt sansele ca un judecator sa hotarasca compensarea datoriiilor intre doua societati in cazul in care procesul este intentat de ... (vezi toată discuția)
Art 36 din lg insolventei ContSters22096 ContSters22096 care este semnificatia exacta a acestui text? va expun pe scurt o speta: 2 soc comerciale sunt in litigiu (pretentii); impotriva societatii parate se ... (vezi toată discuția)