avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare auto de pe spatiu verde inexistent - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare auto de pe spatiu verde inexistent - modalitati legale contestatie

Hello,

Am termen in curand la Judecatoria Sectorului 1.
Pe scurt, am parcat masina in fata Romexpo, dupa limita parcarii construita in spatele turnurilor gemene de la Piata Presei. Fiind pe pamant mi-a fost ridicata din cauze de spatiu verde. Eu o lasasem acolo in graba, ca sa evit parcarea in locuri deranjante (strada, trotuar) cu gandul ca pe jos nu e pic de iarba ci un spatiu neingrijit, stricat, murdar, cu santuri, bucati de pietre si ciment spart.

Privind imaginile urmatoare se vede mai exact spatiul:
[ link extern ]
si
[ link extern ]
(spatiul cu pamant dintre copaci)

As vrea sa va intreb, am vreo sansa de castig? Conteaza starea spatiului respectiv in momentul parcarii sau datele din planul urbanistic cum ca ar fi spatiu verde?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
Lyvyoo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lyvyoo , utilizator 22:03, 27 Martie 2013
Imi pare rau sa va dezamagesc, dar sansele sunt atat de mici incat nici nu se vad!

:(

nu are relevanta faptul ca spatiul respectiv nu era ingrijit; relevant este faptul ca acolo se numeste "spatiu verde" , ca la primarie figureaza cu denumirea de "spatiu verde" , deci este interzisa parcarea pe spatiul verde.

Faptul ca acel "spatiu verde" era sau nu era ingrijit, deja este o alta problema (cine trebuia sa il ingrijeasca, de cand nu a mai fost ingrijit, cine poate fi tras la raspundere pentru aceasta, etc.etc...) ... problema ce nu are legatura cu parcarea unei masini neregulamentar.

... pararea mea... eu asa vad problema!
Multumesc,
Eu clarificarea aceasta o caut, in ce tip de act normativ ar scrie ca primeaza planurile primariei si nu starea de fapt? Sau se considera ceva de la sine inteles?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatii parcare in spatiul comun locatari bloc bianca0706 bianca0706 daca in proiectul aprobat spre neschimbare nu au fost prevazute locuri de parcare in unele spatii comune locatarilor blocului, sau au fost prevazute spatii ... (vezi toată discuția)
Amenda pe spatii verzi Oarecare Andrei Oarecare Andrei Buna ziua, Sambata seara un echipaj de la politia locala mi-a lipit pe parbriz un sticher ca am incalcat art 2 din H.C.L. s6 nr 222/2016.. Eram parcat in ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina de pe spatiul verde nica_ramona2002 nica_ramona2002 Buna ziua, Ieri dmineata, politia comunitara a dispus ridicarea masinii de pe spatiul verde in zona Primaverii. Mentionez ca spatiul verde nu este de fapt ... (vezi toată discuția)