avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuzare procuror - procedura legala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuzare procuror - procedura legala

sunt judecata intrun dosar penal in care procurorul pe fata ma umileste. pot cere recuzarea lui? dc da, de cine se judeca?sau de cine se hotaraste?
Cel mai recent răspuns: liliana11 , utilizator 00:44, 30 Martie 2013
Recuzarea procurorului se poate solicitata doar in cazurile de incompatibilitate prevazute de art.46 si art.48 din Codul de procedura penala.
Cererea de recuzare a procurorului se solutioneaza de procurorul ierarhic superior celui caruia i se cere recuzarea-cand se formuleaza in cursul urmaririi penale.
Recuzarea se va judeca de un alt complet de judecata,in sedinta secreta,fara participarea procurorului recuzat-cand recuzarea se invoca in cursul judecatii.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
Laura Vilsan, Mediator
cum si trebuie sa contina o cerere privind recuzarea unui procuror cand se invoca aceasta in cursul judecatii?

avand in vedere plaja larga a dispozitiilor art.171 alin. 2 din codul de procedura penala imi este greu sa cred ca nu sunteti asistata de un avocat.
totodata imi vine greu sa cred ca procurorul "va umileste".pana acum nu am vazut procurori de genul asta (mai ales in cursul judecatii...)
Adica: concret, cum va umileste.? Ce a zis ?

Nu stim exact ce ati facut dvs sau nu, suntem impartiali dar...Umilirea, tine de discriminare. Sunteti discriminata pe criteriul convingerilor si al opiniilor si/sau apartenentei sociale la o anumita categorie sociala? adresati-va CNCD pentru umilire-discriminare.

In ce consta umilirea? Care este obiectul ei? Adica ce a spus?

E normal ca procurorul sa fie dur cu inculpatii, altfel toti hotii, criminalii ar fi tratati cu respect si cafea, ca sa nu fie "umiliti". ce intelegeti prin a umili?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese tudorioan tudorioan Fostul sot formuleaza plangere penala impotriva fostei sotii, care este plecata din tara de 1 an de zile! Fosta sotie il cheama in judecata pe fostul sot ... (vezi toată discuția)
Pot muta un dosar in cercetare de la o sectie de politie la alta???? dia2120 dia2120 am semnale de alarma in ceea ce priveste derularea unui dosar la un post de politie.ce posibilitati sau ce pasi trebuie sa fac pt a solicita anchetarea de ... (vezi toată discuția)
Cerere de recuzare / incompatibilitate procuror care este inculpat intr-un dosar in care sunt reclamant? eusaisapte eusaisapte procurorul care ma cerceteaza abuziv intr-un dosar, este inculpat in alt dosar penal pentru cercetarea abuziva in legatura cu fapte de coruptie, de catre DNA. ... (vezi toată discuția)