avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie in calitate de invinuit sau faptuitor - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie in calitate de invinuit sau faptuitor - lamurirea calitatii, diferenta

Care este diferenta dintre un invinuit si un faptuitor?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:06, 28 Martie 2013
Invinuit este cel fata de care s-a inceput urmarirea penala, faptuitor este cel fata de care doar se fac cercetari, inculpat este cel fata de care s-a pus in miscare actiunea penala.
Faptuitorul este in realitate un suspect, un presupus faptuitor pentru ca daca il numesti faptuitor deja este dovedit.
In sfarsit, codul de procedura penala este din regimul comunist...si atunci toti erau vinovati...
Eu de cate ori vorbesc de un nevinovat cu organul de ancheta il numesc suspect si nicidecum faptuitor deoarece se incalca prezumtia de nevinovatie.
Doar daca stiu ca va recunoaste fapta ii las cu faptuitorul...conform legii din regimul comunist...

Impotriva invinuitului exista in general niste probe in acuzare care permit invinuirea oficiala, insa cat de puternice sunt probele va ramane de vazut...in fiecare caz in parte, deoarece se poate apara si poate solicita contraprobe in aparare prin care sa combata probele din acuzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare anulata cuziamusia cuziamusia O persoana a fost acuzata ca a comis un delict penal. Dupa o judecata sumara, rapida este condamnata la 60 zile, munci sociale. Fara sa i se motiveze de ce ... (vezi toată discuția)
Recuzare politist alexandrugroza alexandrugroza Buna seara. Politistul care instrumenteaza dosarul de cercetare penala in care sunt invinuit, a primit in urma cu 4 ani o condamnare cu suspendare pentru ca ... (vezi toată discuția)
Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea? eusaisapte eusaisapte Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce ... (vezi toată discuția)