avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescriptia executarii pedepsei - conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescriptia executarii pedepsei - conducere fara permis

Buna seara.
Va rog sa-mi spuneti care este termanul de prescriptie , a unei pedepse cu inchisoare de un an , pentru conducerea unui autoturism fara permis de conducere. Hotararea ramasa definitiva in februarie 2009. Este emis si mandat de arestare european (SIS)
Cel mai recent răspuns: snacke , utilizator 16:56, 30 Martie 2013
Codul penal prevede: Art. 126. - Termenele de prescripţie a executării pedepsei pentru persoana fizică sunt:
a) 20 de ani, când pedeapsa care urmează a fi executată este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea mai mare de 15 ani;
b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea;

In cazul descris termenul este de 5 + 1 = 6 ani
Asta insemnand ca 2015 sa fie anul de prescriptie . Dupa aceasta prescriptie mai trebuie redeschis cazul de avocat angajat pentru anularea manddatului sa se anuleaza de la sine ?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere dum dum as vrea sa stiu cind se prescrie o pedeapsa de 6 luni de inchisoare, data in 2005 pt. slutire. Mentionez ca s-a emis si un mandat europen de arestare. (vezi toată discuția)
Prescriere pedeapsa JULI5 JULI5 In anul 2004 in decembrie am fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare. In anul 2010 am depus o cerere de contestatie in anulare care mi'a fost respinsa. ... (vezi toată discuția)
Prescriptia executarii pedepsei maroco maroco exista o condamnare de 5 ani si condamnatul nui de gasit.cand se prescrie condamnarea. (vezi toată discuția)