avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura ulterioara decont tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura ulterioara decont tva

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie
Am primit o factura de utilitati dupa depunerea decontului .In aceasta situatie cum procedez?
Inregistrez factura in luna in care am primit-o si pe cheltuieli si deduc tva-ul si cand intocmesc decontul trec in decont la tva deductibil suma mai putin cea aferenta facturii si diferenta o trec la regularizari sau redeschid luna si o inregistrez dar in aceasta situatie decontul nu va mai corespunde cu balanta.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 09:29, 29 Martie 2013
Buna ziua,

Inregistrati factura de utilitati in luna in care ati primit-o, in decontul de TVA urmand sa o treceti, asa cum ti sesizat pe randurile de regularizari. Nu uitati insa ca aveti obligatia sa depuneti declaratie rectificativa pentru 394 aferenta perioadei careia ii apartine factura.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura primita cu intarziere niko 94 niko 94 Am primit o factura din luna Noiembrie abia acuma, ce ar trebui sa fac, sa o inreg in conta. in Decembrie, dar in Decont unde sa o trec la regularizari rd.25 ... (vezi toată discuția)
Tva din factura de combustibil leila-sema leila-sema Buna ziua, Firma noasra are contract cu o s.c. pentru furnizarea de combustibil, asa ca baietii alimenteaza si la sf. lunii ne soseste factura.Frumos si ... (vezi toată discuția)
Factura achizitie marfuri din 2012 neinregistrata negut_dorina negut_dorina BUNA ZIUA , Am o factura de cumparare marfa din sept 2012 am depus bilantul pt anul 2012 cum o inreg in 2013 ? (vezi toată discuția)