Am incheiat acum o luna un contract de leasing cu o societate..am intrebat de la inceput ce costuri voi avea ca sa nu ma trezesc ca nu poot face fata, si nu mi s-a spus nimic...despre inmatriculare habar nu am avut, eu fiind doar utilizatorul nu mi-am pus aceasta intrebare..masinile sunt second-hand cumparate de la o societate de recuperare leasing, fostul le avusese candva inmatriculate in Ro. ideea este ca societatea de leaisng mi-a platit taxa de mediu in 19 martie 2013 si acum mi-o refactureaza mie societate. Pot cumva sa atac chestia asta? Sunt obligata sa platesc eu acum societatii de leasing, sau numai dupa ce mi le inmatriculez efetciv pe firma mea...peste 2 ani. Multumesc
?
Citiţi foarte atentă contractul de leasing, ar trebui să conţină clauze cu privire la efectuarea de plaţi privind taxe suplimentare de înmatriculare. Ad literam după OUG nr. 9 din 2013 obligaţia de plată a timbrului de mediu revine proprietarului care dobândeşte autoturismul pentru care nu s-a plătit taxă de poluare sau s-a plătit şi a fost recuperată ca urmare a unei dispoziţii judecătoreşti.
mi se prcizeaza taxe suplimentare dar sunt exact mentionate+costul aferent acestora...si daca e obligatia mea sa o platesc nu era si obligatia lor sa ma instiinteze de ea...sau este subinteles ca eu platesc taxa de mediu desi sunt un utilizator...
corect, nu as fi putut sa o utilizez dar in sarcina cui cade sa o plateasca? eu daca domane fereste nu pot duce la bun sfarsit lesingul ce am facut? imi mai recuperez eu taxa? plus ca eu o am facturata cu TVA.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Timbru de mediu
ile27
Pt un autoturism luat in leasing financiar in anul 2012, pe care il platesc anticipat , in momentul inregistrarii pe societate tb platit timbru de mediu? (vezi toată discuția)