avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu platita de societatea de leasing
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu platita de societatea de leasing

Am incheiat acum o luna un contract de leasing cu o societate..am intrebat de la inceput ce costuri voi avea ca sa nu ma trezesc ca nu poot face fata, si nu mi s-a spus nimic...despre inmatriculare habar nu am avut, eu fiind doar utilizatorul nu mi-am pus aceasta intrebare..masinile sunt second-hand cumparate de la o societate de recuperare leasing, fostul le avusese candva inmatriculate in Ro. ideea este ca societatea de leaisng mi-a platit taxa de mediu in 19 martie 2013 si acum mi-o refactureaza mie societate. Pot cumva sa atac chestia asta? Sunt obligata sa platesc eu acum societatii de leasing, sau numai dupa ce mi le inmatriculez efetciv pe firma mea...peste 2 ani. Multumesc
?
Cel mai recent răspuns: andrutza4uus , utilizator 08:57, 30 Martie 2013
Citiţi foarte atentă contractul de leasing, ar trebui să conţină clauze cu privire la efectuarea de plaţi privind taxe suplimentare de înmatriculare. Ad literam după OUG nr. 9 din 2013 obligaţia de plată a timbrului de mediu revine proprietarului care dobândeşte autoturismul pentru care nu s-a plătit taxă de poluare sau s-a plătit şi a fost recuperată ca urmare a unei dispoziţii judecătoreşti.
mi se prcizeaza taxe suplimentare dar sunt exact mentionate+costul aferent acestora...si daca e obligatia mea sa o platesc nu era si obligatia lor sa ma instiinteze de ea...sau este subinteles ca eu platesc taxa de mediu desi sunt un utilizator...
Daca nu ar fi platit firma taxa de mediu ei nu ar fi putut sa inscrie masina, adica nu puteati sa o utilizati.
corect, nu as fi putut sa o utilizez dar in sarcina cui cade sa o plateasca? eu daca domane fereste nu pot duce la bun sfarsit lesingul ce am facut? imi mai recuperez eu taxa? plus ca eu o am facturata cu TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu ile27 ile27 Pt un autoturism luat in leasing financiar in anul 2012, pe care il platesc anticipat , in momentul inregistrarii pe societate tb platit timbru de mediu? (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)
Taxa pe poluare MoniMi MoniMi Stie cineva cum se recupereaza taxa pe poluare la masini cumparate in leasing? Cine demareaza actiunea, firma de leasing pe a carei nume se plateste taxa sau ... (vezi toată discuția)