avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TITLU DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TITLU DE PROPRIETATE

Buna ziua,

Am nevoie urgenta de un sfat in urmatoarea situatie:
socrul meu are de mostenit o parcela de pamant din partea unei rude decedate;problema consta in faptul ca in certificatul de deces s-a comis o eroare la numele mamei: s-a trecut Ilinca in loc de Elena,toate celelalte acte oficiale ale defunctului avand numele mamei corect :Elena,asa cum aparea si in buletinul acestuia.Ce demersuri trebuie sa fac pentru ca notarul, sa-mi poata elibera act de proprietate ,sa-mi ia in seama certificatul de deces care cuprinde aceasta eroare?!O adresa de la evidenta populatiei cu datele corecte inscrise in buletinul defunctului sunt suficiente?
Va multumesc mult si astept cat mai curand posibil un raspuns avizat.
Cel mai recent răspuns: delcea_ramona , utilizator 12:40, 28 Martie 2013
Trebuie intai sa solicitati rectificarea actului de deces de catre primaria emitenta.
Si urmatorul pas?!Ce mai trebuie facut?!
Va multumesc mult de tot.
Ulterior obtinerii certificatului de deces rectificat, mergeti la notar cu acesta si solicitati dezbaterea succesiunii.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de deces Elena 38 Elena 38 Buna ziua, Sper sa imi puteti oferi putina indumare. Sotul meu a decedat in Dec’17. Ca sa ii pot face transcrierea certificatului de deces emis in ... (vezi toată discuția)
Certifica de deces ContSters77543 ContSters77543 Buna ziua, in urma cu cateva zile odata cu verificarea actelor pentru inceperea demersurilor pentru o succesiune am observat urmatoarele nereguli in acte: un ... (vezi toată discuția)
Unde se declara decesul unui cetatean roman decedat in strainatate??? Tflorinela Tflorinela Buna ziua Mama mea a decedat in urma cu 3 ani in Grecia si este inmormantata acolo. Am obtinut un extras de deces de la statul grec insa nici unul din ... (vezi toată discuția)