juridic dana a scris:
Consider ca ar trebui sa incepeti de la ORC, unde veti solicita autorizarea activitatilor care se desfasoare in afara sediului social sau profesional si a sediilor secundare (a punctelor de lucru).
Apoi va indreptati catre Directia de sanatate publica, pentru a fi autorizat si de catre ei.
Ulterior va puteti adresa Primariei in vederea obtinerii autorizatiei de functionare, insa, avand in vedere faptul ca activitatea Dvs. este una mobila, adica nu se desfasoara intr-o locatie bine determinata, s-ar putea sa nu fie nevoie sa obtineti aceasta autorizare.
De autorizatia de functionare, emisa de primaria in raza careia se desfasoara activitatea - este nevoie in mod obligatoriu, fiind o conditie
sine qua non.
Aceasta se emite pe baza unei cereri adresate primarului, la care se anexeaza documente (de inreg. , autorizare a firmei, etc.), platindu-se o taxa stabilita prin hotarare a consiliului local a localitatii respective.
Contribuabilul nu are ce cauta insa la DSP, odata ce el este autorizat ab ovo, in baza declaratiei pe propria raspundere inaintata registrului comertului, potrivit procedurii de autorizare simplificata (vezi si Legea 359/2004).
In ceea ce priveste parerea primariei respective, consider ca in prealabil trebuie solicitat punctul lor de vedere in ceea ce priveste acest tip de activitate, chiar inainte de a incepe orice demers in vederea inregistrarii firmei.
Parerea mea personala este ca - dat fiind faptul ca este vorba de comercializarea/consumul bauturilor alcoolice pe domeniul public - autorizarea de catre primarie ori nu este posibile, ori, in cel mai bun caz, doar intr-un spatiu restrans si bine delimitat.