avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Model cerere instituire curatela minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Model cerere instituire curatela minor

buna ziua!!va rog tare mult sa ma ajutati cu un model de cerere pentru instituire curatela de catre instanta pentru un minor .in speta este vorba despre fiul meu in varsta de 8 ani caruia soa mea doreste sa ii doneze un apartament.mi s-a spus de la notar ca, desi copilul imi este incredintat mie ,in urma divortului prin sentinta definitiva si irevocabila pt crestere si educare,avem nevoie pt a putea face actele ,de o dispozitie de curator instituita de instanta.nu stiu cum sa formulez aceasta cerere si nu stiu ce documente trebuie sa anexez la dosar.va multumesc anticipat tuturor celor care imi vor da o mana de ajutor!
Nu este vorba sa va adresati instantei ci Autoritatii tutelare de pre raza loclaitatii unde domiciliati. Cererea care este o adresa in fapt se face de catre notarul public care va autentifica actul. Mergeti la notar sa va elibereze acea adresa. Cu ea meregeti la Autoritatea Tutelara care se afla la Primarie si se va elibera Dispozitie de curator pentru aceasta operatiune strict.
acum am venit de la primarie si mi s-a spus ca din toamna lui 2011 nu se mai instituie curatela de catre primarie ,ci de catre instanta...tocmai de aceea nu stiu cum sa formulez cererea aceasta catre instanta...este vorba de model tipizat...habar nu am:((
Stimata doamna Autoritatea tutelara este cea competenta. Din ce localitate sunteti? Macar functionarii ar trebui sa se informeze fuiind platiti din banii publici. mergeti la notar sa va faca adresa si va interveni el daca nu o scoateti la capat.
Duceti va si puneti i sa citeasca Legea 71/2011 pentru punerea in aplicare a legii 287/2009 privind Codul Civil , art 299 alin 3 si 3 ind 2.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
ContSters250994, utilizator
am fost azi din nou la primarie si m-am lovit de acelasi raspuns ca si ieri desi m-am dus inarmata cu ceea ce mi-ati indicat d-voastra...din pacate am primit acelasi raspuns...doar prin instanta mi se poate institui curatela...nu stiu ce sa mai cred parca traim pe marte...caci nimeni nu te edifica...ideea e ca vreau nu vreau trebuie sa iau in calcul serios varianta unui avocat caci se pare ca nu am de ales...traim in romania si asta ne mananca toti nervii!!!
Este incredibil doamna! Cu legea in mana ! Probabil nu stiu sa citeasca.....

Alte discuții în legătură

Curatela Criulescu Criulescu As dori sa cunosc ce implica instituirea curatelei unui minor -ce acte juridice pot/nu pot incheia cei implicati (minor, tutore, curator) in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire, transfer proprietate bunic - nepot minor aleluia2015 aleluia2015 Buna ziua, in calitate de bunic pot trece casa pe numele nepoatei care are 5 ani.? Multumesc (vezi toată discuția)
Transmiterea dreptului de proprietate plesa plesa Parintii sunt varstnici, tatal este bolnav si vor sa incheie un contract de intretinere la notar in favoarea fiicei. Notarul a solicitat numirea mamei in ... (vezi toată discuția)