avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatie angajator aprobare CCC in cazul in care cim ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatie angajator aprobare CCC in cazul in care cim e suspendat pentru plangere penala

pentru ca exista si suspendarea pentru plangere penala ( si nu doar cea pentru cercetare disciplinara incat sa faca obiectul discutiei similare - dar in acelasi context al abuzului de drept as spune www.avocatnet.ro/content/for...
in aceasta situatie poate acest angajator refuza acordarea ccc (concediu crestere copil) pe motiv ca salariatul nu are niciun drept care sa decurga din calitatea sa de salariat (acest drept la ccc decurge din calitatea de salariat ?)
ce sanse si ce metode/motivatii juridice are acest angajat la indemana pentru a "forta" angajatorul sa ia nota ca suspendarea ccc este o suspendare de drept-desi legea o incadreaza ca si suspendare din initiativa salariatului.... (asa cum e cea pentru incapacitate de munca) care suspenda efectele celei pt plangere penala ( care este din initiativa angajatorului).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:14, 3 Aprilie 2013
Suspendarea c.i.m. pentru intrarea in CCC nu este o supendare de drept care sa opereze cu prioritate inaintea unei susspendari din initiativa uneia dintre parti ...

In cazul expus, este vorba despre o suspendare din initiativa angajatorului si o suspendare din initiativa salariatei ... problema fiind care primeaza ...:-/

ccc e o suspendare din inititiva salariatei pentru ca ea poate opta pt acest concediu (pe care cf oug 111/2010 angajatorul este obligat sa-l aprobe - de aceea spuneam ca odata optiunea facuta de salariata, ar tb sa aiba efectele unei suspendari de drept - prin prisma obligatiei angajatorului de a aproba) tot la fel cum un concediu medical (deci care rezulta din calitatea de asigurat a parintelui) pentru ingrijirea copilului bolnav de pana la 7 ani este dupa parerea mea tot o suspendare de drept, desi acel parinte, ca si in cazul ccc, poate opta sa-si ia o bona.....sau poate opta sa beneficieze de statutul de "asigurat" la fiecare dintre cele 2 tipuri de concedii, astfel ca logica mea este ca dreptul la ccc nu decurge din calitatea de salariat astfel incat angajatorul sa poata refuza acordarea ccc/conecdiu pt ingrijire copil bolnav (ambele incadrate de cm ca fiind din initiativa salariatului)

astept cu interes parerile dvs
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
aeveronica, utilizator
Suspendarea pentru CCC , chiar daca acordarea este obligatorie pentru angajatorului, nu poate fi asimilata unei suspendari de drept ... aceasta opereaza in virtutea legii fara a mai fi necesara formalitatea intocmirii vreuni act ...

Cred ca o solutie in acest sens, va poate da numai instanta de judecata .... intrucat, tind sa cred ca acolo se va ajunge, daca angajatorul nu accepta parerea expusa de dvs...
acolo s-a ajuns - in instanta (fac o completare de actiune...) neaprobarea ccc= ca pedeapsa ca am avut nesabuinta sa-i dau in judecata....
dar parerea dvs care este - dreptul la ccc decurge din calitatea de salariat???
sau ce altceva as mai putea invoca in favoarea mea, pe langa faptul ca suspendarea pentru plangere penala e facuta in scopul de a nu mai plati angajatul respectiv iar suspendarea pentru ccc are acelasi efect....in cazul de fata angajatorul nu are alte beneficii decat ca nu ar curge vechimea angajatului si/sau alte beneficii pe perioada ccc
Dreptul la CCC decurge din calitatea de salariat numai daca exista c.i.m. ...

Alte discuții în legătură

Beneficiez de concediu crestere copil daca firma e in insolventa? codreasa codreasa buna, sunt angajata la o firma din 04.12.2013 intre timp am ramas insarcinata, firma a intrat in insolventa, salariile nu le\'am mai primit din 01.01.2014, iar ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie crestere copil daca am o i.i. care are activitate? nicoletazahariciuc nicoletazahariciuc Buna ziua, am o II deschisa (domeniu activitate agricultura) si sunt si salariata la o primarie de comuna. Am inteles ca, ca sa pot beneficia de indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)