avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatie angajator aprobare CCC in cazul in care cim ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatie angajator aprobare CCC in cazul in care cim e suspendat pentru plangere penala

pentru ca exista si suspendarea pentru plangere penala ( si nu doar cea pentru cercetare disciplinara incat sa faca obiectul discutiei similare - dar in acelasi context al abuzului de drept as spune www.avocatnet.ro/content/for...
in aceasta situatie poate acest angajator refuza acordarea ccc (concediu crestere copil) pe motiv ca salariatul nu are niciun drept care sa decurga din calitatea sa de salariat (acest drept la ccc decurge din calitatea de salariat ?)
ce sanse si ce metode/motivatii juridice are acest angajat la indemana pentru a "forta" angajatorul sa ia nota ca suspendarea ccc este o suspendare de drept-desi legea o incadreaza ca si suspendare din initiativa salariatului.... (asa cum e cea pentru incapacitate de munca) care suspenda efectele celei pt plangere penala ( care este din initiativa angajatorului).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:14, 3 Aprilie 2013
dreptul la ccc si indemnizatie sunt prevazute de oug 111/2010 si se acorda celor care indeplinesc stagiul de cotizare =ca si "asigurati" pentru a fi beneficiarii acestor drepturi, indiferent daca acea cotizare s-a facut din salarii (deci in calitate de salariat) sau alte venituri tot asa cum pentru a beneficia de concediu medical si indemnizatia aferenta e necesar sa fii "asigurat" tot printr-un stagiu de cotizare...de aici "argumentul" ca ccc/indemnizatie este un drept care decurge din calitatea de "asigurat" si nu din cea de angajat cu cim - sunt sustenabile argumentele acestea????.....problema este ca daca angajatorul nu aproba ccc nu va fi aprobata nici indemnizatia de cc de catre AJPIS
aeveronica a scris:

dreptul la ccc si indemnizatie sunt prevazute de oug 111/2010 si se acorda celor care indeplinesc stagiul de cotizare =ca si "asigurati" pentru a fi beneficiarii acestor drepturi,
....

Este gresita aceasta interpretare ... OUG nr.111/2010 nu se refera la niciun stagiu de cotizare pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si de CCC.

Prin urmare, plata sau neplata contributiilor la bugetul de stat nu ajuta cu nimic la obtinerea acestora ... calitatea de asigurat nu da posibilitatea de a beneficia de asa ceva.
stagiu de cotizare= au avut venituri supuse impozitului 12 luni anterioare nasterii copilului sau situatii asimilate, din acest punct de vedere "asigurati", de aceea am si folosit ghilimelele, nu se refera la plata contributiilor, ci doar a impozitului pe venit, nu?...de aici interpretarea mea....
obligatia de a accepta ccc de catre angajator nu suporta nicio exceptie- cel putin nu o prevede legea- astfel ca in cazul de fata, mai ales ca toata perioada m-am aflat in concediu medical si cererea de ccc am facut-o cat timp eram in concediu medical cu atat mai putin angajatorul se poate prevala de art.49 - "pe durata suspendarii nu va beneficia de niciun drept...." ori suspendarea nici nu era in vigoare.....
Cred ca va adanciti in multe amanunte care nu sunt aplicabile in speta dvs ... stagiul de cotizare in sensul folosit de dvs are o alta conotatie ... indemnizatia pentru CCC nu este conditionata de plata niciunui impozit sau contributii la bugetul de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de concediu crestere copil daca firma e in insolventa? codreasa codreasa buna, sunt angajata la o firma din 04.12.2013 intre timp am ramas insarcinata, firma a intrat in insolventa, salariile nu le\'am mai primit din 01.01.2014, iar ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie crestere copil daca am o i.i. care are activitate? nicoletazahariciuc nicoletazahariciuc Buna ziua, am o II deschisa (domeniu activitate agricultura) si sunt si salariata la o primarie de comuna. Am inteles ca, ca sa pot beneficia de indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)