avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Corectie eroare materiala in decontul TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Corectie eroare materiala in decontul TVA

Am gresit Decontul de TVA in luna decembrie 2012. La TVA colectat era cu 54 lei mai mult, si nici nu era TVA de plata, ci de recuperat. Am observat aceasta eroare abia in februarie 2013 cand faceam verificari pentru Impozitul pe profit anual, si prin urmare si deconturile din ianuarie si februarie sunt gresite.
Stiu ca trebuie sa merg la ANAF sa corectez situatia. Problema mea e ca nu mai am jurnalelele si balanta din decembrie dupa care am facut decontul initia l:(. Oare este vre-o problema?. Trebuie sa merg doar cu documentele care atesta cum ar fi trebuit inregistrate corect informatiile in decont? Sau si cu documentele vechi?
Presupun ca trebuie sa corectez deconturile din ambele 3 luni si o alta intrebare a mea era daca...
La ANAF trebuie sa merg cu jurnalele si balanta si din ianuarie si februarie?.

Cel mai bine ar fi daca mi-ati putea spune cu ce documente trebuie sa merg la ANAF pentru a corecta situatia?

Sper ca m-am facut inteleasa :)

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 09:06, 29 Martie 2013
Si eu am greist deconturile si trebuie sa duci jurnalele de cumparari si de vanzari si balanta, mie cel putin asa mi le-au cerut de fiecare data. pui si o cerere prin care soliciti corectarea decontului datorita unor erori materiale. daca nu m-a mai invatat cineva ca erorile din deconturile anterioare sa le trec in urmatorul decont la regularizari de taxa. eventual mai intreaba la asistenta contribuabil la finante, cum vor doamnele de acolo.
Buna dimineata,

Jurnalele de vanzari sicumparari pe care trebuie sa le depuneti la ANAF impreuna cu cererea de corectie, sunt cele corecte, adica cele care in baza carora veti corecta decontul de TVA aferent perioadelor respective. Nu trebuie sa depuneti deconturile initiale.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva pe zero deacroxana deacroxana Am preluat contabilitatea unei firme, si pe anul 2010 ultimele deconturi sunt pe zero depuse, desi au existat operatiuni pe lunile ianuarie si februarie si ... (vezi toată discuția)
Decont eronat birsanclaudia birsanclaudia Am o situatie pe care nu stiu de unde sa o apuc: am o societate care are tva de recuperat mai putin decat e pe decont.Am analizat toate deconturile si se pare ... (vezi toată discuția)
Corectare erori materiale decont tva Pop Lenuta Pop Lenuta va rog sa mi raspundeti la corectarea erorilor materiale conform OMF 179/2007 corectarea erorilor materiale din decontul de tva, persoana impozabila poate ... (vezi toată discuția)