avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatoria si adoptia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatoria si adoptia

buna,
am o nelamurire legata de casatorie si adoptie. Eu sunt adoptata, dar dupa ce tatal meu adoptiv a decedat, mama mea adoptiva s-a recasatorit si eu am inceput o relatie cu fiul sotului mamei mele adoptive si am dori sa ne casatorim. Aici ne impotmolim in sensul ca am aflat ca adoptia ar putea fi un impediment. daca vrea cineva sa ma lamureasca, sa imi spuna daca este legal sau nu as fi foarte recunoscatoare
Cel mai recent răspuns: nicoletaL , utilizator 13:50, 24 Februarie 2009
Din punct de vedere legal acest lucru nu este foarte clar delimitat, dar in principiu casatoria intre frati este interzisa.Da, situatia dumneavoastra este una mai speciala, sunteti copil adoptiv, numai ca la adoptie ati preluat numele si drepturile depline ale copiilor de sange.Daca ati avea nume diferite poate ati reusi sa va "strecurati".Mai e o problema cu punctul de vedere al bisericii........vedeti cum rezolvati si cu ei, cu cei care doriti sa va oficieze cununia. Ce mai, problema e tare delicata...:rolleyes:
pai da avem nume diferite, eu am numele parintilor mei adoptivi, si mama recasatorindu-se, are numele sotului actual, adica si numele "prietenului" meu, dar eu am ramas cu numele anterior al mamei.
multumesc de raspuns:)
Mda...incurcata situatie...sunteti frati vitregi, sa zicem grad de rudenie nu prea este ....cat legatura de sange , nici atat.
In acest caz, din punctul nostru de vedere nu aveti nici o problema sa va casatoriti.Legatura de sange nu, acelas nume nu, va iubiti da,.... go for it :thumbup:
succesuri ( asta ca sa citam din mari "intelectuali") si casa de piatra
multumesc de raspunsuri
m-am mai linistit. multumesc si pentru urari...:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele mamei sotiei gresit pe certificatul de casatorie andreeapopa20 andreeapopa20 Buna, Am facut de curand cununia civila, iar dupa strigare am observat ca numele mamei mele (al sotiei) a fost cel care era in certificatul de nastere. ... (vezi toată discuția)
E pacat sa se casatoreasca 2 suori cu 2 frati?? aaanaaa aaanaaa Buna,as avea si eu o intrebare...nu de mult timp m-am cuplat cu fratele cumnatului meu adica cumnatul surorei mele as vrea sa stiu daca pacatuiesc??si daca am ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile in casatorie? cucugeorge cucugeorge Buna ziua. Sunt un fiu de un tata care sa recasatorit la 60 de ani,dar doar prin biserica,nu si la primarie. Tata e despartit legal de mama,si deja au facut ... (vezi toată discuția)