avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce mi se poate intampla???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce mi se poate intampla???

In urama cu doi ani am cumparat un utilaj agricol impreuna cu o alta persoana . eu am pus o suma de bani iar cealalta persoana diferenta . duma 6 luni i-am mai inapoiat o parte din suma si dupa inca un an m-am dus cu restul sumei iar aceea persoana mi-a cerut dobanda la dani . intre mine si aceea persoana nu exista nici un fel de act precum ca mi-a dat suma respectiva de bani. decat martori care au fost cand am cumparet bunul . ... ce mi se poate intmpla
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
Gabrieldol, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabrieldol , utilizator 20:39, 28 Martie 2013
Daca nu exista nici un act,nu are ce sa va faca. Chiar daca au fost martorii de fata,martorii au auzit conversatia intre voi doi ca trebuie sa-i dati dobanda la suma imprumutata?
da martori eu fost cei de la care am cumparat bunul respectiv . si au mai fost martori atunci cand mi-a cerut dobanda .
Eu ma refeream daca acesti martori au auzit ca persoana respectiva v-a comunicat ca va trebui sa-i dati dobanda daca va imprumuta.
Dobanda vi s-a cerut cand ati cumparat utilajul sau dupa ce i-ati inapoiat banii?

Daca la inceput nu a fost nici o intelegere ca trebuie sa-i dati dobanda la suma imprumutata,nu sunteti obligat,mai ales ca nu exista nici un act.

Daca va ameninta,faceti plangere la politie.
eu anul trecut am vandut bunul aceea si nu mai exista deci ? si cand m-am dus sa ii returnez restul sumei acesta nu a acceptato cerandumi dobanda.. intradevar la inceput nu am discutat ca trebue sa ii dau si dobanda . va multumesc
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
Gabrieldol, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare suma din 1994, cu rata inflatiei Swamera Swamera In anul 1994, am cumparat o cota parte de 1/4 dintr-un bun imobil (un fost fanar) ce fusese proprietatea CAP-ului din localitate. Aceasta cota am cumparat-o ... (vezi toată discuția)
Am sanse sa recuperez banii pe cale legala? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 buna ziua.daca se imprumuta o suma de bani unei persoane,fara dovezi sau martori,iar acea persoana refuza sa returneze suma,exista sanse ca banii sa fie ... (vezi toată discuția)
Nerestituire imprumut- consecinte civile/penale? geany02 geany02 Buna ziua,am fost imprumutata de catre o persoana cu o suma de bani pe care nu am reusit sa'i restitiu.persoana respectiva ma dat in judecata venind cu ... (vezi toată discuția)