avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare ipoteca legala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare ipoteca legala

Buna ziua!
In urma unui contract de donatie a unui apartament de doua camere am solicitat doar dreptul de " uzufruct viager".
Oficiul de Cadastru a primit cererea si a efectuat o incheiere , in care dispune:
1.Se intabuleaza dreptul de proprietate in favoarea noului proprietar;
2.Se intabuleaza dreptul de uzufruct viager in favoarea donatorilor;
3.
Se intabuleaza dreptul de ipoteca legala ce are ca obiect plata rentei in bani corespunzatoare intretinerii neexecutate asupra A1 in favoarea donatorilor sub C2 din cartea funciara..(..nr cartii) -provenita din cartea funciara de pe hartie cu numarul 318 al UAT
.

Intrebarea este ce reprezinta punctul 3 din aceasta iincheiere?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:34, 28 Martie 2013
S a incheiat anterior un contract de intretinere care a fost novat in contract de renta cu fostii proprietari/donatori?
Nu, am fost unicii proprietari, (actualmente donatori) iar mai precis suntem parintii(eu si sotia) care am donat unicului fiu minor de 16 ani
Mergeti la notarul care v a autentificat donatia si vedeti despre ce este vorba.
Va multumesc, la notar mi s-a spus ca dupa noul cod civil trebuie sa fie mentionat in cazul uzufructului viager si faptul ca renta in bani... (la mine fiind= zero, adica fara intretinere)are o anumita valoare.
In cazul in care se renunta la uzufruct , va dispare si punctul 3 cu pricina.....
Stimate domn/ doamna nu se poate ce sustineti. Ori este donatie cu rezervarea uzufructului ori este alt contract. Unul minorul nu poate accepta donatie cu sarcini, doi ceea ce spuneti ca exista la punctul 3 nu esre de la o donatie...Clar ...donatia este una renta alta intetinerea este alta...cred ca notarul a vrut sa scape de dvs....
mergeti la altul si cereti o consultatie...
Ori nu ati inteles dvs ce contract ati incheiat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am încheiat cu tata un contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager. poate fi prezumat a fi donație? Acad1 Acad1 Eu cu tatăl meu am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu rezerva uzufructului asupra unui teren si a unui imobil. Mai am un frate si sotia ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu contract de intretinere? boyzone boyzone am un contract de intretinere incheiat cu o persoana de varsta a 3 -a care , influentata de o nepoata, doreste sa vanda apartamentul.Dupa mai multe luni de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. bunica mea fiind singura doreste sa imi lase mie apartamentul, ... Marius682003 Marius682003 Buna ziua. bunica mea.fiind singura doreste sa imi lase mie apartamentul, si nu fii cei ei si respectiv mamei mele , este unic proprietar,problema este ca am ... (vezi toată discuția)