avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces pentru divort (persoane cu handicap)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces pentru divort (persoane cu handicap)

Buna.

Detin si eu 2 parinti ambii cu handicap de gradul 2 (surdo-muti) Iar mama mea acum 1-2 saptamani a fost la tribunal sa intenteze un proces pentru divort.
Problema e urmatoarea,a primit tatal meu niste documente,printre care si declaratia mamei mele,scrisa de avocata ei. Din ce am citit am observat urmatoarele:
Ei sunt casatoriti de 21 de ani,iar de 17 ani tatal meu o bate zilnic pe fondul consumului excesiv de alcool. Ceea ce e total neadevarat. Nu consuma alcol deloc iar de batut nu a batut-o. Ca o ameninta cu moartea iar ei ii e frica sa stea cu el. Din nou,total neadevarat.
Mai este vorba si de un minor(14ani) de care era vorba in declaratie cum ca mama mea ar vrea sa obtina custodia lui,iar el doreste sa ramana cu tatal meu,nicidecum cu mama.
Problema este urmatoarea,continutul declaratiei este total neadevarat,doar minciuni. Cum i-a luat avocata o asemenea declaratie daca ea nu a inteles ceea ce mama ii spunea? Banuiesc ca n-a avut nici un translator iar sa o intelegi este extrem de complicat,pentru ca de abea o inteleg eu.
Va rog sa-mi spuneti ce as putea face?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Banuiesc ca mama stie sa scrie si sa citeasca si in aceste conditii a fost usor sa-i prezinte avocatei o hartie in care erau precizate pretentiile ei. in ce-l priveste pe tatal dvs., acesta va trebui sa depuna o intampinare la dosar in care sa arate ca nu sunt reale sustinerile sotiei, sa solicite daca vrea, prin cerere reconventionala, desfacerea casatoriei din culpa...(sotiei exclusiv, culpa comuna sau sa propuna divortul prin acord). Cat priveste stabilirea locuintei minorului la mama, tatal se poate opune si va face probatorii in acest sens.Cel mai bine este sa consulte si tatal dvs. un avocat care sa-l ajute in acest proces, cu atat mai mult cu cat si dansul are acest handicap.
Se pot înțelege foarte bine în scris, presupun că a făcut școală, nu?

Legat de situație, tatăl trebuie să depună o întâmpinare la cererea soției și practic să combată fiecare capăt de cerere. Totuși, trebuie să rețineți că sansele să nu îi fie acordat divortul sub infime, nimeni nu poate obliga pe cineva să rămână căsătorit.

Legat de exercitarea autorității părintești față de minorul de 14 ani și stabilirea locuinței, minorul va fi întrebat (avand 14 ani, va decide singur) cu cine dorește să rămână.
mama a facut scoala dar scrie la fel de prost precum vorbeste. multumesc de sfaturi. procesul inca nu a inceput,a primit acele documente si in termen de 25 de zile trebuie ' depuna la judecatorie niste documente.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
dks, utilizator
Trebuie sa depuna tatal dvs. intampinare si daca are pretentii proprii cerere reconventionala in care sa arate, motivat , care sunt sustinerile sale referitoare la divort, minor, etc., insotita de acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort aratiu81 aratiu81 Buna seara . Vreau sa ma ajutati cu mai multe informatii. Sotul solicita: 1.divortul in instanta; 2.un program de vizitare pt. Minora in varsta de 4 ani (la ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna reconventionala Cami65 Cami65 Buna ziua. Am introdus cerere de divort iar viitorul meu fost soț ma tot amenință, pt că, nu e de acord cu ce am scris in acțiune, că va face ... (vezi toată discuția)
Partaj zuzi zuzi Acum 10 zile am introdus la tribunal actiunea de divort din culpa comuna, impreuna cu partajul. La partaj am cazut de acord cu sotul meu ce si cum impartim. In ... (vezi toată discuția)