Buna seara.daca se poate sa ma ajutati si pe mine intr-o mica problema.as vrea sa incep o mica afacere.(sa confectionez margele,inele,bratari,accesorii.)cumpar materia prima si apoi eu prelucrez produsele (manual)si vreau sa le pun in vanzare,dar in acelasi timp vreau sa le atasez o eticheta cu o anumita marca creata de mine. ex : M&B Margele&Bijuterii.ce trebuie sa fac eu sa pot pune in vanzare produsele confectionate de mine? am deja o societate infiintata si eu sunt administratorul.astept sfaturile voastre.va multumesc
daca vrei o marca proprie va trebui sa te inregistrezi la oficiul de brevete, marci, licente...... sau poti sa te afiliezi cu o firma deja cunoscuta doar pentru a folosi marca respectiva .
Este foarte bine ca ai deja o societate comerciala.
Trebuie doar sa autorizezi la REgistrul Comertului activitatea de confectionare articole de artizanat, bijuterii fantezie, articole similare, etc.
Nu uita sa cumperi casa de marcat.
Este foarte simplu: Poti folosi marca ta de comert fara sa o inregistrezi la OSIM, dar te expui riscului sa ti-o ia altcineva in viitor (daca te intereseaza).
Daca nu prezinta interes inregistrarea la OSIM, poti sa o folosesti fara probleme.