avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

persoane la intretinere

Buna ziua,eu sunt plecata din tara si m-am intors luna trecuta pe 11 feb.cu fiica mea,administratora ne-a bagat la intretinere pe luna respectiva,as dori sa stiu de ce,sa platesc o luna intreaga,nu ai dreptul la 15 zile si dupa 15 zile sa platesti?va rog sa imi raspundeti.multumesc
Cel mai recent răspuns: habibty , utilizator 09:57, 29 Martie 2013
daca locuti in apart.mai mult de 15 zile din luna trebuie sa achitati cheltuielile pentru toata luna...cum spuneti ca ati venit pe 11 febr. inseamna ca ati stat in apart.mai mult de 15 zile din luna ,(de pe 11 pana pe 28 sunt mai mult de 15 zile)deci trebuie sa achitati si cheltuielile pe.nr.de persoane pe toata luna februarie...
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
laurab82, utilizator
Aveti dreptate. Vorbiti cu presedintele asociatiei de proprietari.
HG 1588/2007 Art. 17 r) stabiIeste cotele de participare pe persoana Ia cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care Iocuiesc temporar, minimum 15 zile pe Iuna; stabileste perioada pentru care proprietarii, nespectiv chiniasii, pot solicita in scris scutirea de Ia plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe Iuna, conform hotararii adunarii generale;

Daca ati locuit 16 zile trebuie sa platiti la fel ca cei care au locuit 30 zile, poate doar sa va intelegeti cu presedintele sa treaca o singura persoana, dar legal este sa treaca doua.
Multumesc frumos,acum am inteles

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul legal de 15 zile marianbaluta2002 marianbaluta2002 Buna ziua , am o speta legata de termenul legal de 15 zile la scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si anume : un locatar a facut cerere de la ... (vezi toată discuția)
Ce drept are administratorul de bloc sa treaca la intretinere mai multe persoane dacat trebuie? mihaela12345 mihaela12345 Administratora parintilor mei au trecut la intretinere 4 persoane, desi stateau doar 2. Cand au intrebat parintii mei de unde au scos asa ceva au zis ca m-a ... (vezi toată discuția)
Este posibil si legal ca o persoana sa plateasca intretinerea in doua locuri? AndreeaFr AndreeaFr buna ziua,de curand m-am casatorit si eu cu sotul meu nu am stabilit unde o sa stam,eu locuind cu bunica pe timp de iarna ,iar el cu parintii.Din luna martie ... (vezi toată discuția)