avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termenul legal de 15 zile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termenul legal de 15 zile

Buna ziua , am o speta legata de termenul legal de 15 zile la scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si anume : un locatar a facut cerere de la scoaterea cheltuielilor de la intretinere pentru 5 persoane incepand cu data de 01 ale lunii si pana in data de 15 ale lunii , urmand ca din a 16 a zi sa fie reintroduse la cheltuielile de intretinere . Acele persoane s-au intors in a 15 a zi seara undeva pe la ora 22 .

Intrebarea mea e simpla : pot fi scutiti de la plata intretinerii ?

In normele metodologice scrie minim 15 zile , insa nu scrie si ora din a 15 a zi la care ei se pot reintoarce in condominiu . Din punctul meu de vedere nu vad nici o neregula ca s-au intors in a 15 a zi si ca totul e ok , asa cum au scris si in cerere ca incepand cu data de 16 sa fie reintrodusi la cheltuielile de intretinere .

Multumesc si astept parerile dumneavoastra .
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 10:01, 30 August 2012
In situatia expusa,urmeaza sa reintroduceti in evidenta cele 5 persoane din a 16 a zi,
conform solicitarii adresate asociatiei de proprietari
Acest numar de zile - 15 - este usor interpretabil in sensul ca in unele asociatii persoanele sunt scoase de la plata acelui tip de cheltuieli fara discutii, in alte asociatii se discuta mult pe ziua aceasta de "prag", daca sa fie sau nu "trecute la intretinere" persoanele respective. Acum, chiar sa ne uitam si sa pazim ora la care se intorc oamenii acasa din vacanta....este putin cam mult, nu credeti? :)

Asa cum descrieti dv. situatia, nici eu nu vad un impediment ca ele sa fie scutite de cheltuielile repartizate pe numar de persoane pentru luna in cauza.

O sa ramaneti surprinsi , insa unii cred ca au condica facuta si fac si acest lucru , noteaza , na , nu stiu .

Eu intrebasem legal , daca undeva se specifica sau din punctul dumneavoastra de vedere juridic vorbind , a 15 a zi ei se pot reintoarce in condominiu sau trebuie sa astepte ora 00:00 ca sa reintre in condominiu a 16 a zi .

Pentru mine unul cele 15 zile calendaristice asa cum prevedere art 17 litera r din normele metodologice ,, inseamna de la data de 01 si pana la data de 15 inclusiv insa neprecizandu-se intervalul orar , pentru mine a 15 a zi inseamna a 15 a zi si nu a 14 a , chiar daca ei au intrat in condominiu mai devreme de ora 00:00 si mai ales daca ei au specificat in cerere reintroducerea celor 5 persoane incepand cu a 16 a zi ale lunii .

Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
elga50, moderator
Aici este vorba si despre intelegerea pe care o au proprietarii, daca este sa o luam cu minutul si secunda, atunci daca luna are 31 de zile si a lipsit 15 zile inseamna ca a locuit 16 zile (legea prevede sa fie trecuti cei care locuiesc mai mult de 15), deci pot fi trecuti la plata. Dar daca exista intelegere, avand in vedere ca odata pe an fiecare pleaca in vacanta/concediu ori se scot toti cand pleaca, ori nu se scoate nimeni.
Nu era vorba de trecut inapoi la plata intretinerii ci de scoatere . Daca ei au plecat pe 01 ale lunii si s-au intors pe 15 ale lunii . Daca sunt 15 zile sau nu , adica daca trebuie sa astepte ora 00:00 sa intre in condominiu , sau in a 15 a zi se pot reintoarce in condominiu la ora 21-22 si incepand cu a 16 a zi sa fie trecuti la plata cheltuielilor de intretinere .

Alte discuții în legătură

Scoatere intretinere minim 30 de zile? Tarheb Tarheb Buna ziua, Incerc sa scot de la intretinere pe fratele meu ce locuieste momentan in alta parte (90% din timp, uneori mai vine in vizita 7-10 zile lunar ... (vezi toată discuția)
Numar persoane luate in calcul la intretinere HarasimFlorian HarasimFlorian Am depus o cerere de scoatere de la plata cotelor la intretinere a doua persoane iar presedintele asociatiei de proprietari refuza sa o ia in consideratie ... (vezi toată discuția)
Absența din ap 15 zile sau mai mult Daniela Carmen Marinescu Daniela Carmen Marinescu De ce reduceri de la plata cotelor de întreținere poate beneficia un proprietar de apartament, dacă lipsește 15 sau mai multe zile lunar? (vezi toată discuția)