avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termenul legal de 15 zile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termenul legal de 15 zile

Buna ziua , am o speta legata de termenul legal de 15 zile la scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si anume : un locatar a facut cerere de la scoaterea cheltuielilor de la intretinere pentru 5 persoane incepand cu data de 01 ale lunii si pana in data de 15 ale lunii , urmand ca din a 16 a zi sa fie reintroduse la cheltuielile de intretinere . Acele persoane s-au intors in a 15 a zi seara undeva pe la ora 22 .

Intrebarea mea e simpla : pot fi scutiti de la plata intretinerii ?

In normele metodologice scrie minim 15 zile , insa nu scrie si ora din a 15 a zi la care ei se pot reintoarce in condominiu . Din punctul meu de vedere nu vad nici o neregula ca s-au intors in a 15 a zi si ca totul e ok , asa cum au scris si in cerere ca incepand cu data de 16 sa fie reintrodusi la cheltuielile de intretinere .

Multumesc si astept parerile dumneavoastra .
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 10:01, 30 August 2012
Multumesc frumos . Acum imi este foarte clar . Incaodata multumesc pentru raspuns .
Mie mi se pare ca se face prea multa filozofie pe o problema atat de simpla. Parerea mea, ca nespecialist: scutirea se face pe toata luna, daca in cerere se arata ca vei lipsi pe o perioada de minim 15 zile. Nu conteaza ca lipsesti de la 1 ale lunii, sau de la 13 ale lunii, important e sa fie de min. 15 zile si, omeneste vorbind, sa faci cererea pana sa faca administratorul tabelele de cheltuieli. Restul, la ce ora, daca din zi sau din noapte, tine de nivelul la care se afla cei implicati. Si acum, din intamplare: A se vedea Normele de aplicare a legii 300/2007, Art. 17, al "r".
Aveti dreptate dar raspunsurile au fost date in urma insistentelor...
Cat priveste Legea 300/2007, prin aceasta s-a aprobat Ordonanta de urgenţă a Guvernului
nr. 48/2007 privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii în administraţia publică centrală si nu are nici o legatura cu asociatiile de proprietari.
OK! Scuzati. Am scris gresit: Corect este Legea 230/2007. Eu nu lucrez in domeniu, dar am avut cateva situatii de contraziceri cu administratia, fapt ce m-a "obligat" sa apelez tot la site-ul Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere intretinere minim 30 de zile? Tarheb Tarheb Buna ziua, Incerc sa scot de la intretinere pe fratele meu ce locuieste momentan in alta parte (90% din timp, uneori mai vine in vizita 7-10 zile lunar ... (vezi toată discuția)
Numar persoane luate in calcul la intretinere HarasimFlorian HarasimFlorian Am depus o cerere de scoatere de la plata cotelor la intretinere a doua persoane iar presedintele asociatiei de proprietari refuza sa o ia in consideratie ... (vezi toată discuția)
Absența din ap 15 zile sau mai mult Daniela Carmen Marinescu Daniela Carmen Marinescu De ce reduceri de la plata cotelor de întreținere poate beneficia un proprietar de apartament, dacă lipsește 15 sau mai multe zile lunar? (vezi toată discuția)