avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termenul legal de 15 zile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termenul legal de 15 zile

Buna ziua , am o speta legata de termenul legal de 15 zile la scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si anume : un locatar a facut cerere de la scoaterea cheltuielilor de la intretinere pentru 5 persoane incepand cu data de 01 ale lunii si pana in data de 15 ale lunii , urmand ca din a 16 a zi sa fie reintroduse la cheltuielile de intretinere . Acele persoane s-au intors in a 15 a zi seara undeva pe la ora 22 .

Intrebarea mea e simpla : pot fi scutiti de la plata intretinerii ?

In normele metodologice scrie minim 15 zile , insa nu scrie si ora din a 15 a zi la care ei se pot reintoarce in condominiu . Din punctul meu de vedere nu vad nici o neregula ca s-au intors in a 15 a zi si ca totul e ok , asa cum au scris si in cerere ca incepand cu data de 16 sa fie reintrodusi la cheltuielile de intretinere .

Multumesc si astept parerile dumneavoastra .
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 10:01, 30 August 2012
Am o nedumerire: ce inseamna pentru dv.:"......incepand cu a 16 a zi sa fie trecuti la plata cheltuielilor de intretinere"?
A 16 a zi inseamna data de 16 ale lunii orele 00:01 . Nu ?
Nu asa se pune problema,sa se treaca zile mai putine, ori se scot de la plata ori se trec, nu exista jumatati de masura.
Nu sta nimeni sa calculeze pentru 100 de persoane pentru 30 de zile si pentru 10 persoane pentru 15 zile.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
ContSters241232, utilizator
Da-mi voie sa iti raspund : pentru fiecare persoana care depune cerere de scoatere/introducere de la plata cheltuielilor catre intretinere , presedintele asociatiei de proprietari primeste si da numere de intrare la aceste cereri , iar inainte de a se intocmi listele de plata , administratorul calculeaza pentru fiecare apartament in parte in functie de numarul de persoane care sunt trecute in luna respectiva pe caietul de evidenta a locatarilor , cotele de contributie .

Eu zic sa lasam specialistii sa ne raspunda ( juristii , avocatii ) .

Multumesc de intelegere .
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
marianbaluta2002, utilizator
marianbaluta2002 a scris:

Pentru mine unul cele 15 zile calendaristice asa cum prevedere art 17 litera r din normele metodologice ,, inseamna de la data de 01 si pana la data de 15 inclusiv insa neprecizandu-se intervalul orar , pentru mine a 15 a zi inseamna a 15 a zi si nu a 14 a

Nu este specificat nicaieri in normele in vigoare ca sa se ia in calcul cererea numai daca proprietrul/locatarul lipseste de la domiciliu de la data de 01 ale luni
A 16 a zi inseamna data de 16 ale lunii orele 00:01 . Nu ?


Este o interpretare total eronata
Proprietarul are dreptul si norma in vigoare permite ca sa se admita cererea de scoatere de la calcul a persoanei/lor care lipsesc din condominiu inclusiv intervalul 15- pana la sfarsitul luni
Legiutorul nu a fost atat de hatru incat sa impuna inclusiv ora la care sa se ia in calcul revenirea in condominiu-asta ca sa mai glumim !

Alte discuții în legătură

Scoatere intretinere minim 30 de zile? Tarheb Tarheb Buna ziua, Incerc sa scot de la intretinere pe fratele meu ce locuieste momentan in alta parte (90% din timp, uneori mai vine in vizita 7-10 zile lunar ... (vezi toată discuția)
Numar persoane luate in calcul la intretinere HarasimFlorian HarasimFlorian Am depus o cerere de scoatere de la plata cotelor la intretinere a doua persoane iar presedintele asociatiei de proprietari refuza sa o ia in consideratie ... (vezi toată discuția)
Absența din ap 15 zile sau mai mult Daniela Carmen Marinescu Daniela Carmen Marinescu De ce reduceri de la plata cotelor de întreținere poate beneficia un proprietar de apartament, dacă lipsește 15 sau mai multe zile lunar? (vezi toată discuția)