avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoane cu handicap angajate la stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoane cu handicap angajate la stat

As vrea sa stiu daca si institutiile publice trebuie sa aiba un procent din angajati persoane cu handicap. si daca este incompatibil sa fii persoana cu handicap si functionar public. Sau poate este un avantaj in conditiile in care iti poti exercita atributiile.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ioanema , utilizator 12:05, 29 Martie 2013
legea 448/2006

art 78
(1) Persoanele cu handicap pot fi încadrate în munca conform pregatirii lor profesionale si
capacitatii de munca, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de
comisiile de evaluare de la nivel judetean sau al sectoarelor municipiului Bucuresti.
(2) Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin
50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel putin
4% din numarul total de angajati.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la incadrarea in munca Mangeavas camelia Mangeavas camelia O persoana cu grad de handicap accentuat are dreptul la incadrare in munca de 4 ore sau 8 ore? (vezi toată discuția)
Angajare persoane cu dizabilitati ematoni ematoni Buna ziua, Va rog sa imi transmitati daca exista prevederi si obligatii legale in a angaja personae cu dizabilitati cand se depaseste un anumit nivel de ... (vezi toată discuția)
Am voie sa lucrez? ely8 ely8 Persoana adulta, grad 2 accentuat. As dori da lucrez, Mi se da voie sa fiu salariata si in ce conditii? adica voi pierde indemnizatia de 274 daca voi lucra? (vezi toată discuția)