avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoane cu dizabilitati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoane cu dizabilitati

Buna ziua,

Va rog sa imi transmitati daca exista prevederi si obligatii legale in a angaja personae cu dizabilitati cand se depaseste un anumit nivel de angajati intro societate sau daca exista obligativitatea platii unei contributii la un fond pentru sustinerea persoanelor cu dizabilitati.

Ma puteti la muri in aceasta privinta?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 16 Ianuarie 2020
Legea 448/2006
art.78
(1) Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale și capacității de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel județean sau al sectoarelor municipiului București.
(2) Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.
(3) Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condițiile prevăzute la alin. (2), plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane cu handicap mbclk11@yahoo.com mbclk11@yahoo.com poate cineva sa-mi spuna va rog daca exista vreo lege care obliga firmele care au mai mult de 50 de angajati sa angajeze 4 % persoane cu dizabilitati,ori in ... (vezi toată discuția)
mod de calcul pentru fondul persoanelor cu handicap 22.08.2009 22.08.2009 Va rog frumos, asi avea si eu o intrebare. Conform legii 448/ 2006 societatiile au obligatia de a vira o contributie la fondul de handicapati Care este ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap ani355 ani355 Bună ziua, Avand în vedere prevederile Legii 448, prin care angajatorii care au cel puţin 50 salariaţi au obligaţia de a angaja persoane cu handicap, am ... (vezi toată discuția)