avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli deductibile cu amortizarea
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli deductibile cu amortizarea

daca am mijl. de transport cu mai mult de 9 locuri pana la ce suma este deductibila amortizarea? ce depaseste 1500/luna este nedeductibil?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:09, 31 Martie 2013
Conform art.24 alin.11^1 si !!^2 din Codul fiscal,mijlocul de transport la care faceti referire,nu se incadreaza la limitarea cheltuielii cu amortizarea deductibila,daca nu se incadreaza in categoria M1(definita in Reglementarile privind omologarea de tip si eliberarea cartii de identitate a vehiculelor rutiere ,precum si omologarea de tip a produselor utilizate la acestea - RNTR 2,aprobate prin Ordinul MLPTL nr.211/2003,actualizat). Daca nu se incadreaza in cele mentionate,este deductibila si amortizarea ce depaseste 1500 lei/luna.
va rog, concret, fara trimitere la litera legii, caci nu inteleg mare lucru, sunt firma de traNSPORT PERSOANE,si am microbuze cu mai mult de 9 locuri, amortizarea ce depaseste 1500 este deductibila sau nu? dar ptr. auto ale admin. amort. ce depaseste 1500 , cred ca nu mai este deduct?
multumesc
Eu nu am facut decat sa va expun textul de lege care trebuie respectat. Daca nu intelegem cum sa aplicam legea,ne adresam celor care o pot face. Pentru ce doriti,trebuie sa va raspunda un profesionist in materie de transporturi auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare mijloace de transport stoicavioleta17 stoicavioleta17 Amortizarea aferenta mijloacelor de transport este deductibila in suma de 1500 lei/lunar pe fiecare mijloc de transport sau in total? (vezi toată discuția)
Amortizare autoturisme beinaz a beinaz a In cazul in care avem un ML si este utilizat in scopul activitatii economice pentru deplasari la punctele de lucru, banca , vama, autoritati fiscale, ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate amortizare pentru autoturismul directorului de vanzari vgajdos vgajdos Amortizarea pentru autoturismul directorului de vanzari este deductibila integral, in proportie de 100 %, in cazul in care amortizarea lunara este mai mare de ... (vezi toată discuția)