avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neacordare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neacordare salariu

Sunt în preaviz de 15 zile , iar mîine este ultima zi. Nu am primit decît jumate de salar şi sîmbătă ne-a chemat pe mine şi colegele mele ( care sunt în aceaşi situaţie ca mine), la inventar. Prevăd că o să învîrtă foile de inventar în aşa fel ca să ne scoată vinovate şi să nu ne mai dea salarul. Am fost la itm şi ni sa spus să facem plîngere scrisă toate trei, pe care de altfel le-am depus .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 29 Martie 2013
Raspunderea patrimoniala a salariatului poate fi antrenata daca sunt indeplinite cumulativ anumite cerinte:
-fapta ilicita si personala a salariatului sa fie savarsita in legatura cu munca sa
-salariatul sa fi produs un prejudiciu angajatorului
-sa existe un raport de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciu
-vinovatia salariatului-sa fie dovedita
Va precizez ca o eventuala paguba patrimoniala daca este dovedita, se poate recupera de catre angajator,in cuantum de cel mult 5 salarii minime pe economie,daca va dati acordul.
In privinta salariului,acesta nu poate face obiectul vreunei renuntari sau neacordari,pentru ca reprezinta contraprestatia muncii pe care ati depus-o,altminteri, ati putea solicita daune interese respectivului angajator!
Succes!
@ teodora1974

De asemenea, aveti deschisa calea actiunii in instanta impotriva angajatorului pentru a va recupera drepturile salariale restante ... lipsa de la inventar nu poate face obiectul unei retineri din salariu decat daca angajatorul are un titlu executoriu in acest sens sau se incheie un acord in limita a5 salarii minime brute pe economie - 3750 lei , cuantum maxim-

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetarea cim pentru abatere disciplinară AdrianEV AdrianEV Bună ziua, Am următoarea situație, un angajat dorește să plece mai repede decât prevede preavizul. Conform CM și ROI, dacă un angajat refuză să ... (vezi toată discuția)
Oprire garantie lumi45 lumi45 Buna ziua, Lucrez in cadrul unei societati comerciale care are ca activitate comercializarea de produse textile.Deoarece in urma verificarii situatiilor ... (vezi toată discuția)
Cogestiune: plata lipsurilor la inventare deea696969 deea696969 Buna seara , Vin cu o intrebare , mai degraba de o chestiune : In cateva zile directorul ne va da sa semnan un act aditional , prin care le fiecare ... (vezi toată discuția)