avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cogestiune: plata lipsurilor la inventare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cogestiune: plata lipsurilor la inventare

Buna seara ,

Vin cu o intrebare , mai degraba de o chestiune :

In cateva zile directorul ne va da sa semnan un act aditional , prin care le fiecare inventar anual sau cel turnant diferentele de stocuri sau/si marfa lipsa/deteriorata sa o platim noi , angajatii magazinului [aproximativ 70 oameni] .

In zona nu prea se gaseste de munca, si multi cred ca o sa semneze pana la prima "plata".

Este normal ce doreste sa faca acest director cu noi si ca noi sa platim marfa ce nu iese la inventar ??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 14 Aprilie 2013
Este normal ca un angajat care are marfuri in gestiune sa raspunda pentru marfurile lipsa. Fi-ti multumiti ca pana acum nu ati platit.
Legea prevede chiar ca atunci cand se angajeaza o persoana pe post de gestionar sa-i fie ceruta o garantie.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
Monica Hanganu, Mediator
Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor, se prevede in art.254 alin.1 C.mun.

Semnarea acelui act aditional nu are niciun efect , intrucat in baza lui nu se pot face retineri din salariu in cazul crearii unui prejudiciu angajatorului ...ca sa se poata face retineri in limita a 5 salarii minime brute pe economie ar trebui sa se prevada si cuantumul care este de platit.
Imi cer scuze ca nu am fost mai explicit, gestionari sunt 5-6 oameni , DAR el doreste ca la fiecare gaura produsa din X motive [care NU tin de angajati] sa ne impute suma tuturor angajatilor. De ce sa platim 1000 de flori care se usuca ?! Multumesc
Am inteles problema ... este dreptul lui sa angajeze raspunderea patrimoniala a salariatilor in situatia in care acestia i-au cauzat un prejudiciu.... dvs aveti dreptul sa contestati in instanta orice decizie a angajatorului care va afecteaza... acel act aditional nu poate sa-si produca efecte asa cum doreste angajatorul dvs.
Asteptam cu totii reactiile lui pentru acele persoane ce NU vor semna respectivul act aditional.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)
Raspundere materiala angajat zsorox zsorox buna ziua, am si eu o intrebare, ieri am semnat un contract de munca, postul se numeste \"documentarist ordonare logistica\", in fisa postului apare la ... (vezi toată discuția)
Neacordare salariu teodora1974 teodora1974 Sunt în preaviz de 15 zile , iar mîine este ultima zi. Nu am primit decît jumate de salar şi sîmbătă ne-a chemat pe mine şi colegele mele ( care sunt ... (vezi toată discuția)