avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cogestiune: plata lipsurilor la inventare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cogestiune: plata lipsurilor la inventare

Buna seara ,

Vin cu o intrebare , mai degraba de o chestiune :

In cateva zile directorul ne va da sa semnan un act aditional , prin care le fiecare inventar anual sau cel turnant diferentele de stocuri sau/si marfa lipsa/deteriorata sa o platim noi , angajatii magazinului [aproximativ 70 oameni] .

In zona nu prea se gaseste de munca, si multi cred ca o sa semneze pana la prima "plata".

Este normal ce doreste sa faca acest director cu noi si ca noi sa platim marfa ce nu iese la inventar ??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 14 Aprilie 2013
Una dintre reactii va fi sa le spuna ca vor fi concediate , alta va fi exercitarea de presiuni astfel incat salariatul sa-si dea singur demisia etc...
freeelis a scris:

acel act aditional nu poate sa-si produca efecte asa cum doreste angajatorul dvs.

Cum se poate ca nu am inteles procedura:)
In baza acelui act, chiar daca il semnati, angajatorul nu poate sa va retina dn salarii ... in actul respectiv trebui sa se prevada : recunoaşterea salariatului că a produs o pagubă, că a primit o sumă nedatorată, bunuri ce nu i se cuveneau sau servicii la care nu era îndreptăţit;
descrierea pagubei; cuantumul şi modul de stabilire al acesteia; modalitatea de recuperare (printr-o singură plată sau în rate lunare).

In baza unui acord al partilor se poate recupera un prejudiu de maxim 5 salarii minime brute pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)
Raspundere materiala angajat zsorox zsorox buna ziua, am si eu o intrebare, ieri am semnat un contract de munca, postul se numeste \"documentarist ordonare logistica\", in fisa postului apare la ... (vezi toată discuția)
Neacordare salariu teodora1974 teodora1974 Sunt în preaviz de 15 zile , iar mîine este ultima zi. Nu am primit decît jumate de salar şi sîmbătă ne-a chemat pe mine şi colegele mele ( care sunt ... (vezi toată discuția)