avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributie sanatate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributie sanatate PFA

O persoana fizica autorizata infiintata anul trecut in aprilie nu a desfasurat activitate deloc nu a inregistrat niciun venit,dar din cauza cheltuielilor de constituire rezultatul final pe 2012 este pierdere.In aceasta situatie are obligatia platii contributiei de sanatate daca este pe pierdere?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:14, 28 Martie 2013
1) Cum ati declarat venitul la PFA? Estimativ?
2) Sunteti salariat si/sau in alta parte? pensionar?
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
trandafir2, moderator
da a declarat prin decl.220 un venit estimativ foarte mic
Da este salariat si in alta parte.
Daca este salariat este ok.
In cazul asta, obligatia platii cass se va face la acel "venit estimativ foarte mic" care l-ati pus la 220, iar odata cu depunerea 200 in zero (ca nu ati avut venituri) sa va face regularizarea si va aparea suma pe minus, adica o aveti de primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platã cass jean59 jean59 Am infiintat PFA in iunie 2012 iar in octombrie 2012 l-am desfiintat fara a avea activitate.Am platit conform declaratiei estimative trim 3 si trim 4 .In ... (vezi toată discuția)
Contributia la pensie krysty77 krysty77 buna ziua sunt pfa de la 1 mai 2013 am declarant [220] venit estimat 1000ron cheltuieli 500ron venit 500 ron intrebari sunt scutit de plata contributiei la ... (vezi toată discuția)
Ajutor simulare la concret al calcului taxelor la stat pentru pfa (fara tva / servicii web) an 2012-2013 romeot27 romeot27 Buna, Am un PFA deschis in luna 10.2012. Au trecut 6 luni de atunci si am facturi emise in valoare de 14000 RON. Nu sunt angajat in alta parte, deci sunt ... (vezi toată discuția)