avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna seara. Am o rugaminte la dumneavoastra si va rog sa imi raspundeti. Sunt casatorit si am o fetita minora de un an, vreau sa divortez si stiu daca mi se va acorda custodia fetitei. eu consider ca mama nu va putea avea grija de ea deoarece nu are nici un venit sa se poata intretine nici ea si nici pe fata, iar conditile nu sunt favorabile pentru crestere unui copil. Ce ar trebui sa fac pentru a optine custodia minorului. Eu muncesc si indemnizatia pentru cresterea copilului e pe numele meu deoarece mama nu a lucrat niciodata si nu lucreza nici in prezent. Multumesc
Instanta va analiza cauza şi va hotăra din perspectiva ocrotirii interesului superior al minorului. Un răspuns cert în acest moment nu puteţi primi în legătură cu custodia minorului care se va decide la acel moment, dacă nu sunt condiţii minime şi mama nu are venituri atunci dvs veţi obţine custodia copilului.
Locuieste cu parinti ei, doar maicasa lucreza si are un salar de 800 de lei. cum se vor intretine 3 adulti si un minor. Care ar fi conditile minime care ar trebui sa le aiba mama? Multimesc
Nu doar venitul este singurul criteriu care va fi analizat, am relatat mai sus ca este dificil a da un răspuns ferm în legătură cu custodia copilului la acest moment. Dvs sunteţi îndreptăţit sa solicitaţi custodia, instanta este suverana şi va hotăra, este un proces complex de analiza, judecătorul îşi va întemeia hotărârea pe analiza atenta complexa a cauzei şi va hotăra conform legii şi propriei conştiinţe.
La cati ani poate decide minoru cu cine vrea sa stea? Va rog daca avti un raspuns pentru mine sa raspundeti pentru ca ami doresc sa ii fie bine copilului. Poate cu ajutorul dumneavoasta am sa pot face ceva in aceasta privinta. Multumesc tuturor
Minorul nu poate decide singur cu cine vrea sa stea, din nefericire (uneori) pentru el.

Insa, daca a implinit 10 ani, instanta il va asculta. Dreptul de a fi ascultat presupune posibilitatea copilului de a cere si a primi orice informatie, potrivit cu varsta sa, de a-si exprima opinia si de a fi informat asupra consecintelor pe care le poate avea aceasta.

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor Alina2213 Alina2213 Buna. am nevoie de sfaturi si indrumari va rog sa ma ajutati. Am 20 de ani sunt casatorita si am o fetita de un an. Casatoria noastra este un esec si sotul ... (vezi toată discuția)
Custodie minor reborn reborn Am 36 de ani si am format un cuplu impreuna cu sotia timp de 15 ani. Ne-am casatorit in 2000. Fetita noastra s-a nascut in 2003 in Romania. Mama locuieste cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)