avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere pe contrasens - contestatie proces-verbal, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere pe contrasens - contestatie proces-verbal, consecinte

Buna seara,
Am condus masina pe o distanta de 10 metri pe sensul opus de circulatie. Am fost observat de un echipaj al politiei care venea inspre mine. Contactul meu vizual si frontal cu ei a fost de maxim 5 secunde. Au venit dupa mine, m-au oprit, mi-au dat amenda usturatoare si mi-au luat permisul pe 60 de zile ca sa ma lecuiesc de mers pe sensul opus#-o (daca va intrebati de ce am mers, va spun ca nu eram beat, dar, ca sa nu mai inconjor foarte mult prin oras, am intrat 10 metri pe sensul opus). Am facut contestatie si am invocat eu niste temeiuri acolo. Problema e urmatoarea: eu am facut contestatie, intrucat am mizat pe faptul ca NU M-AU FILMAT. Acuma am 2 intrebari:
1. Credeti ca militienii filmeaza tot timpul cand merg prin oras?
2. Daca intr-adevar ei m-au filmat si eu am spus minciuni in contestatie (am zis ca nu am mers pe sensul opus), in afara de faptul ca pierd procesul si ca ma fac de ras si ca sunt un mincinos (consecinte care oricum sunt suficiente), mai pot pati ceva???...De exemplu vreo sanctiune de natura penala??? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
JohnnyBRB, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters258804 , utilizator 00:03, 29 Martie 2013
1.De obicei filmeaza dar nu aveti de unde sti sigur.Ramane de vazut.
2.Singura fapta penala sesizabila ar fi falsul in declaratii dar stati linistit,daca infractorul care minte in instanta nu poate fi subiect activ al acestei infractiuni(deh dreptul la aparare si dreptul de a nu te autoincrimina),a fortiori nici contravienientul nu are cum sa raspunda pentru acea infractiune.
O precizare se mai impune,nu trebuie sa faceti nicio afirmatie,trebuia doar sa contestati procesul verbal pe motiv ca nu este sustinut de probe.Sarcina probei este la organ...bine de stiut pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat - "neacordare de prioritate unui pieton" ContSters303549 ContSters303549 Buna seara, Haideti sa va impartasesc experienta de astazi dimineata. Fiind pe DN5, Bucuresti - Giurgiu, in localitatea Jilava, oprit fusai de domnul ... (vezi toată discuția)
Plangere proces verbal contraventie circulatie michre michre Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: In data de 5.04.2016, am fost oprit in trafic de Ag pol A.C. din cr Hirlau pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat popescus popescus Buna ziua ! Problema mea e un pic mai deosebita: mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 zile in data de 06.06 pentru incalcarea marcajului ... (vezi toată discuția)