avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Scoatere teren din circuit agricol pentru PARC ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Scoatere teren din circuit agricol pentru PARC FOTOVOLTAIC

Un inginer mia spus ca nu pot scoate un teren din circuitul agricol pentru a face parc fotovoltaic din cauza ca in 2009 s-a dat o astfel de lege care interzice. Eu stiu ca il pot scoate cand obtin autorizatia de constructie conform legii din 91, modificata si in 2012. Care este procedura corecta si cum pot face acest lucru? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 19:52, 30 Martie 2013
Buna ziua!
Nu stiu despre ce legislatie este vorba, nu am auzit de asa ceva.
Din cate stiu eu, pt scoaterea din circuitul agricol a unui teren este necesara, in primul rand, respectarea reglementarilor de urbanism. Adica verificati PUG-ul localitatii (daca exista), sa vedeti daca nu cumva este prevazuta o alta dezvoltare pt zona respectiva (eventual locuinte). De asemenea, cereti diviziei de urbanism a localitatii un punct de vedere privind posibilitatea efectuarii proiectului d-voastra.
In felul acesta puteti fi sigur ca nu va apucati de proiect si va este refuzat de primarie ulterior pe diverse motive. Daca primaria va raspunde ca puteti modifica regimul terenului demarati procedura: PUZ, CU, avize, Aprobare PUZ......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)
Proiect puz avram172 avram172 buna ziua. rog tare ma mult sa ma ajutati cu o problema, care ma tine pe loc. detin un teren agricol in suprafata de 1, 53 ha pe raza unei comune din jud ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren din regimul agricol armyra73 armyra73 care sunt pasii , taxele si timpul pentru scoaterea a 375m² in Pitesti , din regimul agricol , pentru a putea demara o constructie de locuit ?#-o (vezi toată discuția)