avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... expertiza
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

expertiza

In cazul in care reclamntul a cerut expertiza pt constructii in actiune si s-a numit expert de instanta prin tragere la sorti, se plateste onorariul de catre reclamant, dar paratul refuza sa il primeasca in imobil atat pe expert cat si pe reclamant, (care este comostenitor alaturi de parat), diar pentru a tergiversa procesul cere un alt expert ( dar nu are bani sailplteasca).
Instanta poate admite cererea sa daca a refuzat sa primeasca expertul numit de instanta, atata timp cat a luat expertul la goana desi a fost prezent cu avocatul sau la toate termenele?
Poate instanta accepta expertiza ipotetica dupa planurile casei (schita)si dupa masuratorile dela primarie(anele 1 si 2)?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 12:37, 29 Martie 2013
Instanta nu va putea dispune inlocuirea expertului decat pentru motive temeinice.

La intrebarea dvs daca se poate face expertiza dupa schite, raspunsul depinde de obiectivele fixate de instanta.

Desi nu cred ca se va putea avand in vedere ca schitele cuprind descrierea generala a imobilului, insa expertul trebuie sa observe la fata locului situatia faptica, gradul de uzura, utilitati, imbunatatiri, dotari etc.
Am uitat sa precizez ca exista si fotografii recente, reclamantul a dat indicii asupra casei dar partea opusa refuza sa lase accesul expertului si al recalm in obiectiv. In aceasta situatie pentru a nu prelungi procesul nu poate fi admisa?
Da expertul a respuns la toate obiectivele instantei si mai exista si inscrisuri care sprijina acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul acces expert leusan leusan In cazul in care : instanta stabileste cotele succesorale si pasivul succesoral dispune expertiza constructii si topo pentru lotizare . Paratul locuieste in ... (vezi toată discuția)
Acelasi expert pentru reclaman si parat ? luticus luticus Intr-un proces de fond funciar instanta a aprobat la solicitarea reclamantului o expertiza judiciara si a numit un expert pentru identificarea si masurarea ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica judiciara madalyna madalyna As vrea sa stiu pareri ale celor care au avut procese comerciale cu proba expertiza tehnica judiciara pentru urmatoarea speta: In derularea unui proces se ... (vezi toată discuția)