avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expertiza tehnica judiciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expertiza tehnica judiciara

As vrea sa stiu pareri ale celor care au avut procese comerciale cu proba expertiza tehnica judiciara pentru urmatoarea speta:
In derularea unui proces se cere de catre reclamanta efectuarea unei expertize tehnice judiciare care se si face de catre un expert numit de instanta prin tragere la sorti.
Raportul de expertiza tehnica judiciara este in favoarea reclamantei , in sensul ca prin concluziile si cuprinsul sau intareste temerile si pretentiile reclamantei.S-a acordat amanare a termenului de judecata de catre instanta pentru studiere raport, termen cu care au fost de acord ambele parti cu toate ca expertul depusese raportul cu min 5 zile inaintea termenului de judecata.
Problema se pune astfel: la termenul de judecata urmator parata poate face obiectii la raportul de expertiza efectuat de expert? cum isi va sustine obiectiunile dat fiind faptul ca in raport sunt date tehnice de specialitate pe care doar o persoana in domeniu poate sa le aprecieze?Ce ar fi cel mai potrivit pentru reclamanta sa invoce , pt a inlatura obiectiunile paratei privind raportul? obiectiuni care nu sunt facute decat in scopul de a mai tegiversa derularea procesului ca societatea va intra in scurt timp in procedura falim iar reclamanta nu va mai avea sanse reale de recuperarea a datoriei?
Sper ca m-am facut inteleasa si multumesc anticipat pt sprijin!
Cel mai recent răspuns: SARKOZI lUDOVIC , utilizator 22:26, 19 Noiembrie 2005
Simplul fapt ca expertiza s/a depus cu cinci zile,anterior dezbaterii,nu inseamna ca partile din proces sa piarda posibilitatea de a i se inmana un exemplar in vederea studierii acestuia.Mai ales in cazul unor expertize complexe.Oricare din partile litigante au dreptul de a formula obiectiuni ,expertul urman a raspunde la acestea..Mai mult de atat,paratul are dreptul de a cere si o contra/expertiza.Din punct de vedere subiectiv,chiar daca apare ca o tergiversare,instanta are obligatia de a verifica si a se convinge,in aflarea adevarului.Nu are nici/o relevanta faptul ca lucrarea este una stiintifica.Toate expertizele sunt stiintifice.Rolul lor fiind tocmai lamurirea unor aspecte de aceasta natura..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, partaj, expertiza claudiubogdan81 claudiubogdan81 Buna ziua, As dori sa ma informez cu privire la etapele intr-un proces de succesiune si in acelasi timp si partaj. Cum se angajeaza expertiza?, cine o ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raportul de expertiza. cine le plateste? mari mari Buna ziua, Intr-o cauza civila s-a incuviintat efectuarea unei expertize tehnice, la cererea reclamantului. Dupa depunerea raportului de expertiza paratul a ... (vezi toată discuția)
Impartialitate judecator OlDumitra OlDumitra Ajutor – Impartilatitate judecator 1. Intr-un proces civil este aplicabil clar a art. 42 alin. (1) pct. 13, desi in multe inscrisuri am exprimat clar ... (vezi toată discuția)