avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CASS calitate coasigurat pentru administrator si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CASS calitate coasigurat pentru administrator si asociat unic societate comerciala fara venit

Sunt administrator si asociat unic intr-un SRL, fara contract de munca sau alt contract cu firma pe care o detin si ca atare fara venituri. De curand a trebuit sa apelez la CASS Ilfov pentru o adeverinta de asigurat pe care sa o prezint medicului de familie deoarece sunt gravida in luna a 7-a. Dupa ce am facut toate demersurile pentru a fi luata in evidenta sotului in calitate de coasigurat m-am trezit la CASS Ilfov ca mi se solicita o adeverinta de la ONRC in care figuram cu firma motiv pentru care mi s-a refuzat calitatea de coasigurat si mi s-a impus sa achit cotizatia de asigurat pentru ultimele 6 luni cu penalitati bineinteles luna Aprilie 2013. Dupa o saptamana de drumuri intre Admnistratia Financiara, ONRC si CASS Ilfov nici acum nu am intrat in posesia acestei adeverinte care m-a costat in jur de 500 de lei (drumurile facute = motorina , 367 lei cotizatiile aferente perioadei impuse de CASS Ilfov, 45 lei taxa ONRC persoana juridica. Va rog sa ma ajutati cu informatii daca este legal sa ti impute plata cotizatiei de asigurat si sa ti se refuze calitatea de coasigurat doar pentru ca figurez cu firma desi nu am niciun fel de venit din aceea firma. Mentionez ca pe adeverinta de la Administratia Financiara am aparut cu venituri din dividende pe 2012 de 35 de lei, insa nu sunt de la firma deoarece firma a fost pe minus atat in 2011 cat si in 2012. Este normal ca un om care figureaza cu venituri de 35 de lei sa trebuiasca sa achita aproape 500 de lei, sa umble mai mult de o saptamana, gravida fiind pentru a primi o adeverinta de asigurat? Imi permit pe aceasta cale sa fac si o decalaratie pe care daca se poate va rog sa o publicati “Traim intr-o tara in care functionarii publici isi bat joc de noi si statul iti ia din buzunar si ce nu ai! Rusine statului roman si institutiilor pe care le conduce!”
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 08:12, 30 Martie 2013
Nu e normal, dar asa e legea. Daca ati aparut cu venituri din dividende pe 2012 trebuie sa platiti contributia de sanatate la acestea.
Legea spune ca daca veniturie sunt mai mici decat salariul minim atunci contributia se calculeaza la salariul minm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie asigurari de sanatate ika ika Sunt actionar al unui SIF in urma \\"cuponiadei\\".In anul 2012 aceasta societate nu a, acordat dividente, Casa judeteana de sanatate nu vrea sa imi elibereze ... (vezi toată discuția)
Dovada asigurat cass pentru femei gravide care nu realizează venituri miha_r miha_r Bună ziua, Dna dr. de familie m-a informat ca femeile gravide sunt asigurate în sistemul public de asigurări de sanatate, chiar și în cazul nerealizării ... (vezi toată discuția)
Cass - asigurat sau coasigurat? balisdanconstantin balisdanconstantin Buna ziua ! In ultimi 5 ani am o perioada de 16 luni in care nu am platit .Cit trebuie sa platesc ? Asigurat sau coasigurat? sotiia mea va trebui sa ... (vezi toată discuția)