avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Reduceri de pret restaurant
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Reduceri de pret restaurant

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:

Pe bonurile emise de casa de marcat dintr-un restaurant apar reduceri de pret pentru anumiti clienti ai restaurantului, pe toata perioada anului, iar raportul zilnic si raportul lunar emise de casa de marcat evidentiaza aceste reduceri.

Conform art. 137 alin(3) din CF aceste reduceri de pret nu se cuprind in baza de impozitare. Aceste prevederi se aplica si pentru bonuri de la casa de marcat?
Daca pretul de vanzare redus cf. bon fiscal este mai mic decat pretul de cost, care este regimul TVA colectat aferent reducerii?
In cazul unui restaurant ce documente trebuie intocmite pentru a justifica vanzarile cu pret redus?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Bon fiscal mai mic sau mai mare ana & maria ana & maria 1.se intimpla ca de citeva ori ca inchiderea de zi sa nu fie la fel cu monetarul, din cauza unor pene de curent sau daca se prinde rola de hirtie nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Garantie ambalaj edit1948 edit1948 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in umatoarea problema : La un magazin cu amanuntul se vinde berea impreuna cu sticla. Sticla de bere este un ambalaj ... (vezi toată discuția)
Inregistrare bon fiscal zilnic cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform legii, elementele bonului fiscal sunt: - data, ora si minutul emiterii bonului fiscal, iar trebuie tiparita in mod obligatoriu in ... (vezi toată discuția)