avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare atacabil sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare atacabil sau nu?

Buna ziua. Avem o problema putin mai complicata.In anul 2008, am intrat in posesia unui certificat de mostenitor dupa o matusa, in care erau parti una din surori si 4 nepoti. In martie 2013, sa hotarit , casa si terenul sa il vindem. Matusa vinde partea ei unuia din copii, iar noi nepotii vindem tot ei.Intelegerea verbala a fost pe o anumita suma, bani care nu s-au dat la notar si pentru ai scuti detaxe la cerea lor in contrctul de vinzare cumparare s-a trecut alta suma, urmind sa primim banii ulterior semnarii contractului. Suma datorata nu a fost cea din intelegerea verbala si ca urmare nu s-a luat nici un ban. Intrebarea mea este, daca avind si alti mostenitori matusa ar avea drept de vinzare doar la unul din copii, si daca suma de vinzare este cu mult mai mica in raport cu suma evaluata a imobilului si a terenului mai putem ataca contractul de vinzare cumparare si prim ce modalitate. Cu multumiri. Anca bunea.

Alte discuții în legătură

Cine sunt mostenitorii Sophiam Sophiam Buna ziua! Matusa mea dupa mama are 84 ani. Nu are copii, este vaduva si rudele cele mai apropiate suntem noi, eu si fratele meu. Nu mai exista alte matusi ... (vezi toată discuția)
Mostenitor persoana cu handicap cu boli mintale laci72 laci72 Buna seara,tatal meu in 2003 i-a cerut surorilor lui sa renunte la partea lor de mostenire dupa mama lor,cand inca mama lor era in viata,astfel a vrut sa fie ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)