avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept mostenire

Buna ziua,
Mama mea are o problema legata de o mostenire.
Cazul este urmatorul:

In anul 1974 tatal ei (bunicul meu) a decedat. Sa incheiat un certificat de mostenitor beneficiari fiind cei 5 copii + sotia ramas in viata.

In 1991 unul din frati se duce si face cerere la primarie pt restituirea pamantului de la CAP, problema e ca el face cererea in nume propriu ca fiind singurul mostenitor al celui decedat in 1974. De asemenea o cerere mai este facuta si de catre mama acestuia. Iar titlu de proprietate se emite pe numele lui.
In tot acest timp ceilalti frati nu au stiut de acest lucru, ei au crezut ca cererea este facuta pe numele celui decedat mostenitori fiind toti.

In 2005 a decedat si bunica mea, iar cand au vrut sa faca succesiunea au aflat ca titlu de proprietate e pe numele unuia din frati si ca ei nu au dreptul la nimic.

Mama a deschis un proces in 2005 in care cerea anularea titlului de proprietate dar nu cred ca a avut un avocat bun pentru ca pana la urma a pierdut. In final s-a impartit doar 1/4 (partea ce ii revenea bunicii) din toate proprietatile la cei 5 frati.

Este posibil ca un mostenitor sa poata face cerere in nume propriu, fara sa trebuiasca sa dovedeasaca cu certificatul de mostenitor?
Nu trebuia ca titlu de proprietate sa fie emis pe numele tuturor mostenitorilor?
Se mai poate face ceva acum?






Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
aurelian_c, utilizator
Cel mai recent răspuns: aurelian_c , utilizator 20:23, 29 Martie 2013
am atasat si o scanare a deciziei de la recurs

[URL=[ link extern ] ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune pleseaion pleseaion Buna ziua, vreau sa dezbat succesiune dupa mama, decedata in 2000, mentionez ca in 1991 nu a facut cerere ptr. pamantul agricol mostenit de la bunici ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate doar pe numele unui singur mostenitor slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o problema .Bunicii mei au decedat in 1986.In 1995 s-a luat pe legea 18/1991 6 ha de pamant unde este un titlu de proprietate unde apar cei ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate cornel12 cornel12 cum pot intra in posesia unui titlu de proprietate pentru un pamant (din mediul rural)care este mostenire de la mama mea(decedata in 2005).Bunici mei au murit ... (vezi toată discuția)