Dvs. gresiti din prima cand afirmati ca:
sunt nou presedinte de asociatie proprietari, care e sub tutela termo-service iasi.
Ce inseamna ca sunteti sub tutela termoservice-iasi? Firma despre care dvs. vorbiti nu face altceva decat va administreaza asociatia ca orice alt administrator. Daca de maine doriti sa va administrez eu, poimane o sa scrieti pe forum ca ... suntem o asociatie de proprietari sub tutela lui Adam Grecu? De unde va vin ideile acestea? Tutela este a adunarii generale a proprietarilor, a com. executiv si a comisiei de cenzori - totul ”sub tutela” legislatiei romanesti care pleaca de la Constitutie, Legea 230/2007, si inca vreo cateva zeci de legi si acte normative.
Sa incerc sa raspund la cateva intrebari puse de dvs.:
- cand vorbiti cu termoservice, nu vorbiti, ci faceti scris; daca doriti ca dimineata la 6:30 un salariat de la termoservice trebuie sa de-a desteptarea pe casa scarii, faceti un act aditional la contractul de prestari de servicii incheiat cu aceasta firma, va intelegeti la pret si gata, dimineata vin baietii cu goarna si dau desteptarea! Ce-i aia, ca am vorbit cu dansii sa faca verificarea apometrelor din scara si ca dansii au spus ca este obligatia asociatiei? Ati stabilit in scris aceasta obligatie si nu au efectuat-o sau discutati discutii?
- nu mai puneti in discutie prev. HG 400/1990; in vigoare discutam in virtutea L 230/2007 si a HGR 1588/2007;
- daca tot sunteti din Iasi (si eu sunt din Iasi, cartierul Alex. cel Bun), putem sa ne intalnim la dvs. in asociatie sa discutam - in masura in care ma pricep, sa va ajut, eventual sa iesiti de ”sub tutela termo-service iasi” - cu toate ca aceasta firma nu este de speriat, aceasta isi face treaba ca orice administrator, adica are drepturi si obligatii contractuale - restul va priveste pe dvs. AG, com. ex., com. cenzori;
- pentru transformare puteti apela la servi. as. prop. din cadrul Primariei Iasi, biroul acestora fiind in Bucsinescu, in aceeasi cladire cu Ziarul de Iasi, la parter;
- daca asociatia dvs. este constituita dintr-un bloc cu 3 scari, nu cred ca economic vorbind ati avea vre-un avantaj daca v-ati desprinde, adica sa va constituiti in as. prop. numai scara dvs.; aceasta este parerea mea, dar dvs. puteti face ce doriti...
Succes!