avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acord candidat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acord candidat

In mometul recrutarii trebuie sa cer acordul candidatului pentru verificarea datelor sale la ultimul angajator ??
Da, potrivt art.29 alin.4 C.mun., angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Eu intrepretez articolul 29 aliniatul 4 din codul muncii prin faptul ca nu va trebuie acordul ci doar sa aduceti la cunostiinta angajatului acest lucru, care probabil daca nu doreste sa faceti acest demers isi poate retrage candidatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date disclosure spapusa spapusa Lucrez la o ”transnațională” pt. care am semnat un acord prin care compania poate folosi date personale, conform legii in vigoare. Un partener al ... (vezi toată discuția)
Background screening - ce se poate afla si ce nu MihalacheF MihalacheF Buna ziua, As dori sa stiu daca un angajator poate sa afle perioada in care un angajat a lucrat la o intreprindere de la fostul angajator si daca este legal ... (vezi toată discuția)
Contract de munca desfacut cu indisciplinat Marius3120 Marius3120 Buna ziua,am 20 de ani si m am angajat pentru prima data intr un call center.Dupa 2 luni mi s a desfacut contractul de munca cu indisciplinat pentru o abatere ... (vezi toată discuția)