avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de cresterea copilului

Sunt Militar angajat si contractul meu expira in luna mai 2014 si la sfarsitul lunii iulie 2013 sotia naste si nu poate intra in concediu de cresterea a copilului. Fapt pentru care vreau sa intru eu in concediu de cresterea copilului pe o perioada de 2 ani.. intrebarea este... pot lua concediu de cresterea copilului timp de 2 ani chiar daca contractul de munca cu armata expira in mai 2014? ce se va intampla cu contractul meu...se va prelungi automat sau sunt nevoit sa iau concediul de cresterea copilului pana la data expirarii contractului de munca cu armata....
Daca stiti vreo lege sau vreo ordonanta de urgenta...etc...multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 29 Martie 2013
Puteti intra in concediu de crestere a copilului dupa expirarea concediului de maternitate a sotiei pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Contractul de munca va expira la data prevazuta (mai 2014), acest lucru neafectand in nici un fel derularea concediului de crestere a copilului.
La sfarsitul celor 2 ani urmeaza sa va cautati un alt loc de munca.
OUG 111/2010.
La data expirarii duratei pentru care a fost incheiat , c.i.m. va inceta de drept .... in acest caz, la incetarea c.i.m. va trebuie sa mergeti sa va inscrieti la AJOFM, astfel incat sa puteti beneficia de somaj la terminarea CCC ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil stromelectro stromelectro O salariata are contract pe perioada determinata, data expirarii este 7 februarie 2014. In timpul acesta a ramas insarcinata , urmand ca nasterea sa fie in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil radu bogdan radu bogdan doresc sa intru in concediu de crestere copil din luna aprillie 2010 iar contractul de munca imi expira la anul in august ( sunt sgv im armata). intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata in sarcina nicoletadumitrascu nicoletadumitrascu Buna ziua, Lucrez la o firma cu contract individual de munca pe perioada determinata de la 22.06.2016 urmând sa înceteze pe 21.07.2017. Menționez ca sunt ... (vezi toată discuția)