avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... se poate plati cautiunea suspendarii la cererea de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

se poate plati cautiunea suspendarii la cererea de stramutare prin cerere pentru ajutor public judiciar?

Am observat ca dupa suspendarea provizorie la cererea de stramutare conform art. 142 Cod de procedura civila, se plateste o cautiune de 1000 de lei.

1. Aceasta cautiune se plateste la repunerea pe rol, adica atunci cand dosarul reintra pe rol indiferent de decizia asupra cererii de stramutare? Daca nu m-am inselat in privinta aceasta, atunci:

2. Aceasta cautiune se poate achita printr-o cerere de ajutor public judiciar?

P.S.
1000 lei se refera la lei noi presupun?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 13:23, 2 Aprilie 2013
Cautiunea este de 1000 ron(10 mil lei vechi) si trebuie platita atunci cand solicitati suspendarea judecarii procesului,plata sumei fiind independenta de admiterea sau respingerea cererii de stramutare.
Asistenta judiciara cuprinde:
-acordare scutiri,reduceri,esalonari,amanari ptr.plata taxelor judiciare
-apararea si asistenta gratuita
Pe cale de consecinta,cautiunea nu poate face obiectul cererii de ajutor public judiciar.
Mult succes!
Nu exista exceptii in nici o situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala in executarea silita steflea steflea Buna seara , Intr-un caz de executare silita , s-a depus contestatie la executare , separat cerere de suspendare provizorie , la aceasta din urma , s-a ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar ptr. cautiune? DanyD DanyD Se poate obtine daca se cere intr-o cauza civila, ajutorul public judiciar ptr. plata unei cautiuni intr-un dosar in care s-a cerut sechestrul judiciar? (vezi toată discuția)
Avocatul poporului macsinciuc viorel macsinciuc viorel As dori sa stiu, daca avocatul poporului ma poate reprezenta intr-un proces pentru pensia alimentara daca nu am banii necesari pentru intentarea procesului si ... (vezi toată discuția)