avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salarii restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salarii restante

Buna ziua!! Am lucrat acum ceva timp la o firma de trasport calatori aceea firma a intrat in insolventa si eu aveam de primit salariu pe 5-6 luni in jur de 6000 de lei vreau sa stiu si eu ce trebuie sa fac ca sa pot sa intru in posesia banilor asta in caz ca se mai poate? Va Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 29 Martie 2013
1. Potrivit Legii nr.85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu din oficiu in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta.
Prin urmare, cel mai bine pentru salariat ar fi sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris.
Daca nu a fost inscris, poate formula contestatie. In practica, insa, salariatii iau legatura cu administratorii judiciari, care ii inscriu fara nicio problema in tabele.

2. Daca împotriva angajatorului a fost pronunţata o hotărare judecătoreasca definitiva de deschidere a procedurii insolvenţei şi daca faţă acesta a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare, atunci puteti apela la Fondul de garantare a creantelor salariale.
Firma intrase in insolventa apoi se auzise ca ar mai exista,problema se pune ca am actionat cu un avocat am executare judecatoreasca pt bani si nu am obtinut nimica si daca se poate vreau si eu o adresa ceva unde sa ma adresez.Va Multumesc:)
1. Firma mai exista sau nu ? ...

2. De ce nu s-a putut pune in executare hotararea judecatoreasca?
Sincer sa va spun nu stiu sigur s-a pus problema insolventei in prima faza apoi ea inca figura cred ca dupa parerea mea a fost o miscare ca sa zic asa intre sefi ce au vrut sa faca nu stiu.si executarea judecatoreasca silita nu am putut face nimica nu am obtinut suma de bani sau acel avocat nu m-a reprezentat cum trebuie nu stiu ce sa va zic si nu vreau sa ramana asa ca totusi sunt banii mei munciti.
Cand ati obtinut acea hotarare judecatoreasca ?

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa imi recuperez salariile restante in instanta? camelia_30 camelia_30 P.S.Am lucrat la o firma si nu am primit salariu pe 3 luni.acum firma a intrat in insolventa si eu vreau sa-i actionez in judecata:am vb cu un avocat si ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante Ramona_Jurj Ramona_Jurj Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: in august 2011 a incetat contractul individual de munca prin concediere colectiva - firma inchidea punctul de lucru. ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu nixnix nixnix buna seara am o intrebare privind un salariu restant ,mentionez ca pana la data de 27 decembrie am fost angajata la o firma care acum a intrat in procedura ... (vezi toată discuția)