avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Renuntare la abonament companie de telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Renuntare la abonament companie de telefonie mobila

Buna ziua,

Am si eu un abonament [Editat] pe care l-am prelungit pe 2 ani, cumparand un telefon prin puncte (mai am cam 1 an) pe care doresc sa-l reziliez. Am inteles ca exista legea 161 prin care am posibilitatea. Eu pot sa renunt in orice moment si din orice motiv la acest abonament? Am citit pe situl [Editat] termeni si conditii in care mi se zice ca:
"în cazul în care Clientul denunţă contractul înainte de perioada minimă contractuală sau, după caz, perioada minimă prevăzută în oferta specială, acesta va fi obligat la plata de despăgubiri către [Editat] România care constau în contravaloarea abonamentului contractat de Client înmulţit cu numărul de luni rămase până la expirarea perioadei minime contractuale, cu excepţia art. 14.1. lit. c) punctul (ii)."
. Dupa cum am inteles legea zice ca compania trebuie sa ceara o suma exacta drept despagubiri la rezilierea unilaterala. Ce trebuie sa fac ca sa pot renunta. Ideea este ca in cateva saptamani plec din tara definitiv, si nu stiu ce sa fac.

Multumesc anticipat.

[Interventie moderator - in respectarea regulamentului de forum, va rog sa tineti cont de faptul ca: "Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit" - va multumesc pentru intelegere]

Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Cel mai recent răspuns: csurlee , utilizator 20:24, 29 Martie 2013
Nu aveţi ce face, denunţând unilateral contractul plătiţi despăgubirile indicate mai sus, formulati un memoriu către firma prin care aratati motivul pt care solicitaţi rezilierea şi anexati eventual dovezi pt cele susţinute, în acest fel poate se va ajunge la o conciliere.

[Editat - timp de 30 de minute dupa ce postati un mesaj aveti posibilitatea sa il corectati / completati folosind butonul Editeaza]
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
Ares-3, moderator
Multumesc mult pentru sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergere intrebare de pe forum pelubogdana pelubogdana As vrea sa sterg o intrebare de pe forum .Cum sa fac? (vezi toată discuția)
Buton renuntare editare/scriere Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Buna seara, de ce nu exista si un buton de renuntare publicare mesaj? Adineauri am vrut sa-mi editez un mesaj, m-am razgandit si de fapt nu mai voiam sa scriu ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar vrani vrani Cei doi martori care se cer sa fie prezenti la dezbaterea succesiunii la notar si audiati de catre acesta , sunt inregistrati in dosar? Eu ca unic mostenitor ... (vezi toată discuția)