vreau sa stiu daca am avut de plata 400 ron am achitat si dupa 3 ani mi-au trimis o NOTIFICARE scrisa ca am de plata 1400 ron.
MI-AU TRIMIS O INSTINTARE DE PLATA 1400 RON ca daca nu platesc in 7 zile lucratoare suma imi face executare silita dar eu nu am nimic pe numele meu stau cu parintii ( se poate sa fac executare silita cu bunuri de la parintii mei ) sau imi face poprire pe salariu
Executarea silita se poate intinde strict pe bunurile in evidenta debitorului
Executorul judecatoresc cu scopul legitim recuperare debit,poate dispune executarea silita asupra bunurilor conturi/drepturi salariale - pana la concurenta debitului de recuperat
Deocamdata e doar o amenintare fara temei, pana la executare mai e. Intai ar trebui sa se adreseze instantei pentru a obtine un titlu executoriu pentru suma pretinsa. Va fi proces, dvs aveti ocazia sa va aparati si sa cereti respingerea cererii invocand prescriptia, abia apoi daca au castig de cauza, se pot adresa executorului care nu va putea urmari decat bunurile dvs.
Sa le cereti sa va detalieze cum au calculat suma. Presimt ca este vorba de un IFN si in cazurile acestea se cam intampla lucruri "dubioase".Puteti sa le faceti si o plangere la Protectia Consumatorului... are efect de obicei. :)
Executare silita
mirelacolpos
Am o datorie de 4600 ron la un IFN.Am solicitat o rata suportabila dar mi s-a spus sa platesc intai suma 1300 ron pe care eu nu o am.Acum am primit un sms prin ... (vezi toată discuția)
Executare salariu
costin_tat
In luna mai 2008 am contractat un credit de nevoi personale de la TBI IFN SA pe o perioada de 5 ani la care am platit ratele aproximativ un an si jumatate. In ... (vezi toată discuția)