avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune-mostenire pamant extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune-mostenire pamant extravilan

Buna seara, va rog sa ma lamuriti si pe mine cum trebuie sa procedez in urmatoarea chestiune:
Suntem 7 mostenitori a cate 1 ha de pamant arabil ramas de pe urma bunicii din partea mamei - parintii nostri sunt decedati ca si bunica.
Doresc sa imi fac act separat pe partea mea dar nu pot ptr ca e imposibil sa ne reunim toti la notar in comuna sa se faca impartirea, ptr ca unii care sunt acolo la tara nu doresc acest lucru, altii sunt plecati la munca in afara etc..
Ca si act, detin o adrverinta de la primarie in care sunt trecut ca mostenitor dupa mama decedata si sunt insirati toti ceilalti mostenitori.
Sunt singurul care mi-am platit impozitul la zi pe partea ce imi revine, ceilalti nu vor ca , cica suntem la comun si nu conteaza.
va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez sa pot dispune de partea mea, ptr ca imi este f greu , eu sunt din Bucuresti si pamantul e la 250km departare si mai mult cheltui pe tren ca sa merg sa platesc impozitul si sa iau te miri ce, ptr ca de departe nu am nici un control, stiti cum e in Roamania, din pacate.

Va multumesc anticipat ptr eventualele lamuriri#-o
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 07:29, 30 Martie 2013
Contactati un avocat din zona unde este sitiuat terenul si va lamureste cu documentatia necesara si costurile aferente( taxe timbru si onorariu ) .
Este necesar ca terenul sa detina plan de situatie si sa fie inscris in cartea funciara pentru a se demara actiunea de iesire din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire yonutz1_22 yonutz1_22 Buna ziua, Va adresez o intrebare referitor la dezbaterea mostenirii bunicului meu care a decedat in data de 6 decembrie 2008. Mostenitorii sunt cei doi copii ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac FELEA1979 FELEA1979 buna ziua-as dori sa ma informez.bunicul meu avea o mostenire de 10 ha de teren arabil,copii intrei ei nu au dezbatut mostenirea neavand titlul de propietate. ... (vezi toată discuția)
Mostenire pinky_26 pinky_26 Bunica mea,decedata, si inca doi frati de ai ei, tot decedati au detinut un teren arabil in Tulcea. Dupa decesul batranilor, acest pamant cam 10 hectare ... (vezi toată discuția)